Съобщенията за Android вече се виждат в ОС Windows 10

0
10

Тестерите, инсталирали най-новата предварителна компилация 14342 на операционната система Windows 10 вече имат възможност за взаимодействие с устройствата, работещи под управлението на ОС Android. Гласовият асистент Cortana вече може да показва съобщенията от смартфоните – нещо, което Microsoft обеща по време на конференцията за разработчици Build 2016.

 

Потребителят jhoff80 на Reddit забеляза, че тази функция вече работи и дава възможност за синхронизиране работата на смартфоните с Android и компютрите с Windows 10. Тази функция не работи с iPhone.

За да могат да се виждат съобщенията от смартфон с Android на компютър с Windows е необходимо в смартфона да се инсталира приложението Cortana Microsoft. За работата на асистента са необходими потребителското име и паролата от акаунта на Microsoft. Синхронизацията става чрез сървърите на Microsoft. Необходимо е да се инсталира Cortana 1.7.0.1021-enus-release.

Синхронизацията работи в двете направления – прочетеното и отбелязаното за прочетено в Skype на смартфона се отбелязва като прочетено и в ОС Windows 10, както и обратното.

Засега тази възможност е достъпна само за участниците в програмата Windows Insider, но с излизането на Anniversary Update това лято, функционалността ще бъде предложена на всички потребители.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за