С какво се отличава новият сгъваем Huawei Mate XS от своя предшественик

3
1130

Измина почти една година от представянето на първото сгъваемо устройство на Huawei – Mate X и ето че днес китайският технологичен гигант представи новия Mate XS с по-бърз процесор и модем, с подобрена камера и незначителни промени в дизайна.

Засега не е ясно дали устройството ще бъде представено на глобалния пазар, където да се конкурира със Samsung Galaxy Z Flip и Motorola Razr. На пръв поглед новият сгъваем смартфон почти не се различава от своя предшественик. Въпреки това, Mate XS има редица важни промени в конструкцията и по този начин е станал по-надежден.

Едно от най-важните нововъведения е специалният полимерен слой върху гъвкавата OLED матрица. Върху нея е поставен специален защитен слой, който производителят не препоръчва да се маха. Медиите съобщават, че в режим на таблет мястото на сгъване се вижда при някои ъгли на гледане.

Както и при предишния модел, Mate XS е оборудван с 6,6-инчов дисплей с резолюция 2480х1148 пиксела и съотношение на страните 19,5:9. В разгънат вид размерът на диагонала на дисплея е 8 инча. Но сгънатият Mate XS е дебел едва 5,4 мм в най-тънката си част и 11 мм при шарнира.

Този път китайският производител е решил да не прави каквито и да било прорези за предната камера, като за автопортрети може да се използва основната камера, когато смартфонът е сгънат. Използва се специален подсилен и много здрав шарнир, специално създаден от специалистите на Huawei, съставен от над 100 компонента, осигуряващи плавно движение.

Мобилното устройство се базира на системата върху чипа Kirin 990 и поддържа 5G мобилните мрежи. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 4500 mAh. С помощта на 55 W зарядно SuperCharge батерията само за 30 минути се зарежда до 80%. Освен това, значително е подобрено охлаждането на мобилния телефон, за да се предотврати излишното загряване на двете батерии.

Huawei Mate XS разполага с четворна основна камера с резолюция на главния сензор 40 МР и светлосила F/1,8. Предлага се помощта на изкуствен интелект, който може да подобрява изображенията при различна осветеност на сцената. Резолюцията на втория оптичен сензор е 16 МР при апертура F/2,4, като неговата оптика е широкоъгълна. Третият фотосензор е с резолюция 8 МР, апертура F/2,4 има телефото оптика с 2х оптично увеличение без загуби и 30х цифров зум. Поставен е 3D сензор за измерване на разстоянието на обектите за по-добре изразен боке ефект.

Цената на Huawei Mate XS е 2 499 евро ($2700), а това е доста повече от цената на Galaxy Fold, да не говорим за Galaxy Z Flip или Motorola Razr. Засега няма информация кога точно новото сгъваемо мобилно устройство на Huawei ще излезе на глобалния пазар.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Цената на Huawei Mate XS е 2 499 евро!!

А може ли да прави пуканки и да вари яйца?

Щом обаче Huawei продава по 100 000 бр. от „Mate X“ на месец, значи са вървежни.
Аз никога не бих дал толкова пари, защото ги нямам излишни.

Иван Костов
Иван Костов

това че ти ги нямаш излишни нищо не означава

Lowcow
Lowcow

Пластмасов дисплей, нокът, 2500 евра… Мерси.