Тази пролет се очаква анонсът на нов смартфон на Oppo с 10х оптично увеличение

2
464

След тийзъра от средата на януари, днес китайската компания Oppo представи нов оптичен модул, който ще се използва в някои от следващите смартфони на компанията. Най-харакераната особеност на новия модул е възможността за 10х оптично увеличение без загуба на качеството. Системата се състои от основна камера с резолюция с 48 МР, един 120 градусов свръхширокоъгълен обектив и телефото камера. Ексвивалентното фокусно разстояние варира от 16 до 160 мм, което дава до 10х оптично увеличение.

Според слуховете, главната камера и телефото обективът ще имат оптична стабилизация на изображението. Oppo допълва, че технологията за стабилизиране е усъвършенствана и дава възможност за постигане на точност до 0,001445 градуса (73% по-висока точност от предишната оптична система за стабилизация). Oppo се гордее с факта, че всичко е побрано в един общ модул с едва 6,76 мм дебелина, като механизмите за автоматично фокусиране на горните две камери са обединени. Малките размери на модула означават, че компанията ще може да използва свободното пространство за поставянето на 3,5 милиметрово гнездо или NFC. Новата тройна камера ще се използва в смартфон, който трябва да излезе през второто тримесечие на 2019-та година.

На същото събитие Oppo представи и своя проект за 5G смартфон, базиран на SoC Snapdragon 855. Компанията съобщи, че сега си партнира с операторите Swisscom, Telstra, Optus и SingTel, за да въведе 5G услугите. Засега не се знае кога ще започнат продажбите на това мобилно устройство. Oppo не каза и дали телефонът ще използва новата тройна камера. Възможно е да научим повече на MWC 2019.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари