Тази пролет се очаква анонсът на нов смартфон на Oppo с 10х оптично увеличение

2
363

След тийзъра от средата на януари, днес китайската компания Oppo представи нов оптичен модул, който ще се използва в някои от следващите смартфони на компанията. Най-харакераната особеност на новия модул е възможността за 10х оптично увеличение без загуба на качеството. Системата се състои от основна камера с резолюция с 48 МР, един 120 градусов свръхширокоъгълен обектив и телефото камера. Ексвивалентното фокусно разстояние варира от 16 до 160 мм, което дава до 10х оптично увеличение.

Според слуховете, главната камера и телефото обективът ще имат оптична стабилизация на изображението. Oppo допълва, че технологията за стабилизиране е усъвършенствана и дава възможност за постигане на точност до 0,001445 градуса (73% по-висока точност от предишната оптична система за стабилизация). Oppo се гордее с факта, че всичко е побрано в един общ модул с едва 6,76 мм дебелина, като механизмите за автоматично фокусиране на горните две камери са обединени. Малките размери на модула означават, че компанията ще може да използва свободното пространство за поставянето на 3,5 милиметрово гнездо или NFC. Новата тройна камера ще се използва в смартфон, който трябва да излезе през второто тримесечие на 2019-та година.

На същото събитие Oppo представи и своя проект за 5G смартфон, базиран на SoC Snapdragon 855. Компанията съобщи, че сега си партнира с операторите Swisscom, Telstra, Optus и SingTel, за да въведе 5G услугите. Засега не се знае кога ще започнат продажбите на това мобилно устройство. Oppo не каза и дали телефонът ще използва новата тройна камера. Възможно е да научим повече на MWC 2019.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
nababatigazaime Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ime
ime

Да бяха сложили и едно рибешко око, че да се хвалят с 20x зум…

nababatigaza
nababatigaza

Така е,като знаете само самсунги,хауей,ейпъл и сяоми.Те хората са неизвестни само в БГ,ама и нямат интерес към нашия пазар,щото имаме население колкото едно голямо китайско село