Тайна функция в iPhone прави безсмислена кражбата на смартфона от магазините на Apple

3
225
Наскоро се разбра, че Apple вече не използва специалните кабели, предназначени за предпазване на мобилното устройство от кражба. Още сега в някои магазини на Apple е напълно възможно да вземете iPhone в ръка и дори да го поставите в джоба си. Никакви закрепвания или кабели няма да ви попречат. Естествено, мнозина се запитаха, как се осигурява безопасността на демонстрационните смартфони, понеже този ход неизбежно ще привлече крадците и мошениците.

cable-tether-2

Оказа се, че на всеки iPhone се инсталира специализиран софтуер, който блокира смартфона, когато излезе от пределите на Wi-Fi обхвата на магазина.

cable-tether-1

Служители на магазините на Apple, които предпочетоха да останат анонимни, съобщиха, че в демонстрационните iPhone в магазините на Apple се инсталира специална версия на операционната система, в която е реализирана функцията Kill Switch (бутон на смъртта), която блокира смартфона, който от своя страна включва Bluetooth-технологията iBeacon, с помощта на която се регистрира кога устройството е напуснало пределите на магазина, за да се проследят записите на охранителните камери или да се направи нещо друго. Тайната функция Kill Switch не позволява изключването на iPhone, който започва да подава сигнала Find My iPhone до пълното изтощаване на акумулаторната батерия. Смартфонът се превръща в тухла, която някой може единствено да опита да продаде за резервни части. Но навярно и за това е помислено.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари