Тези Sony Xperia смартфони ще получат Android 10, започвайки от декември

5
1731

Sony потвърди плановете си за пускане на Android 10 към редица от основните си смартфони. Добрата новина е, че за част от тях обновлението ще започне преди края на годината.

Ако сте собственик на Sony Xperia 1 или на наскоро обявения Xperia 5, вие ще сте първите от семейството на марката, които ще получат последната версия на Android. От компанията не поемат ангажимент с конкретни дати на пускането, но ще стане през декември.

Какво става с останалите модели?

За съжаление гореспоменатите модели са единствените, които ще се вредят до края на 2019-та. Има потвърждение за Xperia 10, 10 Plus, XZ2, XZ2 Compact, XZ2 Premium и XZ3. Те ще могат да се възползват от Android 10 в началото на 2020-та година.

В публикация на блога си, Sony посочва, че разпространението на новия софтуер ще е на фази. Точният момент на появата на Android 10 зависи от конкретния пазар и мобилен оператор.

Извън настоящия списък остава болшинството от бюджетни смартфони на Sony. Устройства от рода на XA серията не са споменати. Това не означава, че те никога няма да получат ъпдейт, но определено не е добър знак.

Потребителите се интересуват много и от това дали XperiaXZ1 ще получи обновление. Датата на пускане от 2017-та година обаче най-вероятно значи, че официален ъпдейт няма да има.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
измамен
измамен

Сони са долни лъжци, колкото получихме ъпдейт от 8 към 9, толкова ще получат и тези ъпдейт от 9 към 10. Никога повече Сони смартфони, да мрат!

112
112

Аз съм със Xperia XA2 и обнових от Андроид 8 до 9. Най-вероятно повече няма да се обновява. Следващият ми смартфон най-вероятно пак ще е от същата марка.

Иван
Иван

Ъпдеита зависи изцяло от оператора 🙂

Жоро
Жоро

Sony Xperia е само за ценители!

Гочуу
Гочуу

Това е най якия телефон на земята!