8.6 C
София

Теленор стартира поддръжката на технологията за видео разговори ViLTE

Най-четени

Теленор стартира поддръжката на технологията за видео разговори Video over LTE (ViLTE) за клиентите на своите абонаментни планове

Така клиентите на оператора са първите в страната, които могат да се възползват от по-сигурни видео разговори с отлично качеството на връзката и картината през 4G мрежа. Технологията ViLTE е разширение на Voice over LTE (VoLTE), което добавя висококачествено видео към гласовата услуга през LTE.

Услугата не изисква допълнителна регистрация или специално приложение, за да бъде използвана и осигурява пълната сигурност на SIM-базираната проверка за автентичност. Технологията вече е налична за частни и бизнес клиенти, които разполагат с мобилни устройства, които поддържат ViLTE, ползват абонаментен план на Теленор с 4G достъп и се намират в зона на покритие на 4G мрежата на оператора. Технологията не е достъпна за потребителите на предплатени услуги и корпоративни клиенти, които ползват някои специфични бизнес услуги.

В момента от технологията могат да се възползват собствениците на общо 23 модела смартфони. Това са Huawei P20, P20 Pro, P30 и P30 Pro, Samsung Galaxy S7, S7 edge, S8, S8+, S9, S9+, S10, S10e, S10+, Note8, Note9, A6, A6+, A8, J4, J6, J6+, A7 и A9. За провеждането на видео разговори чрез ViLTE е нужно и двете страни да използват технологията.

Обажданията, осъществени чрез ViLTE се таксуват съгласно ценовата листа, приложима за използвания мобилен план на клиента и не черпят от наличните MB за мобилен интернет. За да се възползват от възможностите на технологията, клиентите на Теленор трябва да се уверят, че използват някое от поддържаните устройства и да активират опцията за VoLTE в неговите настройки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини