Телефоните на Nokia генерират 40% от мобилните посещения в интернет сайтовете

0
24

Считано към края на миналия месец чрез телефони, произведени от Nokia се генерират 40% от мобилните посещенията в различни сайтове от световната мрежа. Данните са на StatCounter – услуга за измерване на трафика към различни интернет услуги. След финландците, които имат значителна преднина на върха, на второ място е Apple със своята линия от смартфони iPhone, предаде Phonearena.com.

Статистическите данни няма как да изненадат някого, тъй като е общоизвестно, че Nokia все още е най-големият производител на мобилни телефони в света. Важно е да се отбележи, че в изследването не са включени посещенията от таблети, а само тези от телефони.

Телефоните на Apple с техния вграден браузър Mobile Safari генерират точно 29% от посещенията в интернет сайтове. Samsung заема почетното трето място със скромните 14%. Телефоните на RIM могат да се похвалят с дял от 8.3% в световен мащаб. За една година канадците за загубили голяма част от влиянието си в тази сфера. В началото на миналата година клиентите им са генерирали 30% от посещенията и масивният срив е повече от очевиден.

В класацията по мобилни операционни системи, работещи върху телефони, резултатите на Apple и iOS логично съвпадат, а Android държи 25%.

Nokia държи първенството в световен мащаб, но на развитите пазари като американския и британския ролята на Apple е водеща и там компанията е безапелационен лидер.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари