Телефоните от серията Lumia се представят зле в Европа

1
18

Европейските мобилни оператори признаха официално, че смартфоните от серията Lumia на Nokia не се продават много добре. Европа някога беше един от най-силните пазари на финландския мобилен гигант, но изглежда нещата се променят. Пример за това е представянето на Nokia Lumia 900 в САЩ. Смартфонът е тотален хит и се продава бързо, въпреки че служителите на местните телекоми не си дават много зор да го предлагат на клиентите, съобщи Phonearena.com.

Най-голямо е разочарованието на европейските мобилни оператори от моделите Nokia Lumia 800 и Lumia 710, които се предлагат от края на миналата година. Почти никой от потенциалните клиенти не бил заинтересован от смартфоните с Windows Phone. За момента двойното предизвикателство, което си е поставила финландската компания – да си върне популярността в сферата на смартфоните и да наложи майкрософтската ОС Windows Phone – не намира добра почва в Европа. Според телекомите, причина за това е липсата на големи иновации и недостатъчните маркетингови усилия на Nokia. Проблемите с батерията на Lumia 800 допълнително затрудняват и без това лошите продажби. Клиентите просто не са убедени, че новите смартфони на Nokia си заслужават парите.

В същото време епълският iPhone 4S и телефоните с Android на Samsung доминират европейския пазар на смартфони. В момента, като че ли единственото нещо, което могат да направят телекомите за Lumia е да увеличат субсидиите и да смъкнат цените. Така ще се увеличи мотивацията на потребителите да си вземат подобен смартфон.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
macsim29
macsim29

Цитат:


Пример за това е представянето на Nokia Lumia 900 в САЩ. Смартфонът е тотален хит и се продава бързо…


Ама разбира се след като в момента не всъщност не го продават а го дават без пари…