Телефоните от серията Mate 30 на Huawei ще пристигат без предварително инсталирани Google приложения

8
1855

Днес в Мюнхен бе премиерата на новите смартфони на Huawei – Mate 30 и Mate 30 Pro. Стана ясно, че те ще пристигнат при потребителите без много от предварително инсталираните приложения на Android телефоните.

И двете устройства нямат YouTube, Google Maps и други приложения на Google. Най-важната липса е тази на Play Store. Това е нормалният начин на потребителите да теглят приложения от трети лица на телефоните си.

За да облекчи положението, компанията е добавила свои алтернативни приложения. Говорител на компанията каза пред BBC, че Facebook, Instagram и WhatsApp ще са налични в собствения магазин на Huawei – Huawei App Gallery.

Липсващите Google приложения на телефоните могат да бъдат инсталирани допълнително, но има шанс те да не вървят толкова добре както до сега.

Изпълнителният директор на Huawei Technologies Consumer Business Group, Richard Yu, направи изказване по темата по време на представянето:

„Днес, знаете, заради черния списък на САЩ, този телефон не може да има предварително инсталирани мобилните услуги на Google. Това ни принуди да използваме ядрото от мобилни услуги на Huawei.””, сподели той.

Той добави и, че компанията е отделила $1 млрд., за да подкрепи разработчиците да направят своите приложения съвместими. Вече над 45 хиляди приложения са интегрирани в магазина, но имена не бяха споделени.

„Хардуерът е много впечатляващ и отличаващ се от останалите производители. Подчертава силните страни на Huawei. Това обаче не е достатъчно да компенсира липсата на Google услуги. Това може да е достатъчно за запалените фенове, които имат търпението да толерират вероятни проблеми и да инсталират допълнително липсващите услуги. Може би се опитват да продължат напред, с надеждата, че евентуално ще получат достъп до софтуера на Гугъл на по-късен етап.“, обясни Bryan Ma от анализаторската фирма IDC.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Много ми трябват техните тъпи приложения. Наслагали като побъркани и не се трият

_nib_
_nib_

Браво.Услуги за google play….сканиране за опасни приложения….куп други глупости.Ами не искам да го рутвам засега телефона.

Arebe
Arebe

Just google it… open gapps pico arm64

Satyr73
Satyr73

Набутаха го чайниците вече…. Браво!

Кьорав кон
Кьорав кон

Защо се радвате бре китайски фенове? Няма гугъл приложения ама не четете ли, че са ви набутали алтернативни такива, които на дали ще са толкова добри – примерно мапс-а. Китайците ви дрънкат както епъл /за какво ви е 3.5мм жак? Давайте безжично… / дрънка феновете си и вие се радвате. Смяхте им се преди /на феновете на епъл/ ама сте по-зле и от тях. 1 – по цени се изрсвниха 2 – набутват ви каквото си решат Едните поне могат да кажат, че са дали толкова пара за имиджов телефон, а вие за китаец. От кога „Made in China“ стана… Виж още »

drrr
drrr

ъъъъъъ…. извинявай , ябълката дали не е и тя „Made in China“ или се бъркам нещо? – излиза че и тя е скъп, имиджов, некачествен телефон, с две думи китайче. А да – и знам къде е театърът стив работника.

Иван
Иван

„…могат да бъдат инсталирани допълнително, но има шанс те да не вървят толкова добре както до сега.“ При тия цени дето обявиха ,не вярвам много клиенти да заложат една торба пари на „тука има,тука нема“ или „ще видим“… „може би“….

BurnAss
BurnAss

Липсата на магазин и видеообмен се понасят, защото имат алтернативи. Но липсата на гугъл мапс – най-добрата и цялостна услуга за движение, а не само навигация, е доста тежка загуба. Вероятно китайците имат, или подготвят заместител, но не е изобщо сигурно, че ще успеят дори да намалят дистанцията до гугъл мапс.