Телефоните с Android ще ползват Microsoft Office безплатно

5
45

Слуховете се оказаха верни – Microsoft по-рано днес наистина представиха нова версия на софтуерния си пакет Microsoft Office съвместима с iPad. Компанията, обаче, анонсира и нещо, което никой от нас не очакваше, а именно нова версия на пакета за Android, която сега е напълно безплатна. Напомняме, че досега потребителите на операционната система на Google трябваше да се абонират за услугата Office 365, за да ползват софтуера на телефона си.

Тук следва да уточним, че приложението е съвместимо единствено с телефони с Android (и iPhone, разбира се), не и с таблети. Иначе, функциите му остават непроменени: пакетът все така позволява на потребителите да разглеждат и редактират MS Office документи без каквито и да е ограничения – по същия начин, по който ползват софтуера потребителите на Windows Phone.

Целта на Microsoft е повече от ясна. В последно време компанията се опитва да се утвърди като производител на първо място на софтуер и едва след това на софтуер за Windows. Ето защо тепърва ще виждаме от компанията софтуерни продукти, които могат да се ползват на различни платформи. С предоставянето на безплатен достъп до Office Microsoft вероятно се надяват да привлекат солидна база потребители, поне част от които да решат да си платят за настолната версия на софтуера.

Новата версия на приложението изисква поне 4.0 версия на Android и е с размер 27 мегабайта. Повече информация можете да научите от официалната му страница в Google Play.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари