Телефоните Google Pixel ще са с минимална водоустойчивост

0
34

Новите телефони на Google, които ще бъдат брандирани като Pixel се очертават като апарат от висок клас, но за разлика от повечето флагмани в последно време, те изглежда няма да разполагат с една доста полезна характеристика – водоустойчивост.

Цитирайки “надеждни източници”, сайтът Slash Gear твърди, че предстоящите апарати ще имат едва рейтинг IP 53 за водоустойчивост, което означава, че тя ще е съвсем минимална. “Тройката” в рейтинга означава нивото на водоустойчивост на даден продукт като скалата е от 0, което е абсолютна никаква водоустойчивост до 8, което е най-високата степен. Рейтинг от IP 53 означава, че телефонът може да се опази само от дребни капки вода, например при слаб дъжд и то само ако е поставен в почти изправена позиция; със сигурност не се препоръчва да бъде излаган на водата хоризонтално или обърнат на обратно. Повечето високобюджетни телефони имат рейтинг поне от IP 55, а някои достигат дори до IP 57 и IP 58. Модели като Samsung Galaxy S7 и iPhone 7 могат да издържат потопени под вода до 30 минути, като особено издръжливи са телефоните на Sony.

В същото време един нов флагман като HTC 10 има същият нисък рейтинг IP 53, така че Google Pixel няма да бъде изключение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари