Тестваха камерите на iPhone 5 и iPhone 5S в Патагония

1
20
Известният пътешественик и фотограф Остин Ман наскоро потегли към непристъпните планини на Патагония, за да отговори на въпроса чия камера е по-добра – тази на iPhone 5 или на iPhone 5S?

Ман споделя, че едно от нещата, които най-много са го впечатлили е динамичната експонация на панорамните изображения, направени с iPhone 5S. Тестовете на фотографа са показали, че при панорами включващи както тъмни, така и светли участъци били добре експонирани дори без използване на техниката HDR. Камерите на по-старите iPhone-и, твърди фотографът, не се справяли толкова добре в такива ситуации.

Ман, освен това, твърди, че динамичният обхват на iPhone 5S е „доста по-добър“ от този в iPhone 5. При обработване, изображенията заснети с новия смартфон запазвали целостта си много повече, отколкото тези с iPhone 5 при използване на инструмента за възстановяване на детайли в тъмните зони Snapseed. Фотографът също така смята, че забавяне при снимане „не съществува“ при iPhone 5S, както и че режимът за високоскоростно последователно снимане е доста полезен, когато искаме да уловим някой момент.

В крайна сметка, заключава Ман, Apple действително са работили по подобряване на камерата на новия си смартфон и ако някои от снимките направени с iPhone 5S изглеждат по-слабо контрастни, то е защото позволяват много повече обработка след това.

 

 

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
one-77
one-77

Как да му повярваме на фотографа, след като прикаченото изображение към статията е с резолюция 619х303?

Успях да намеря информация, оригиналните изображения, видео и сайт на фотографа, но за какъв … пускате статии след като същността трябва да си я търсим ние?