Тестове във Великобритания не доказаха вреда от 5G мрежите

2
798

Първите проведени във Великобритания тестове на 5G базови станции показаха, че нивата на радиация от предавателите е в безопасни граници. Причината за това изследване е, че много хора имат опасения, че 5G излъчването може да е опасно за здравето.

Измерванията бяха направени от Ofcom, който е регулаторният орган на Обединеното Кралство. Организацията заяви, че няма никаква опасност за за здравето на хората от съвременните мобилни връзки от пето поколение. По-конкретно, най-високият резултат от излъчваният в 5G диапазона не превишава 0,039% от нивото, което започва да се счита за вредно.

Ограниченията на излъчването от различните предаватели са определени от Международната комисия за защита от нейонизираща радиация (ICNIRP). Нейонизираща радиация означава излъчване, което не уврежда ДНК и клетките.

„Емисиите на различните проверени от нас базови станции са една съвсем малка част от максималните нива, определени в международните стандарти“ – заяви говорител на Ofcom.

Тестовете и измерванията обхванаха 16 локации в 10 града на Обединеното Кралство, в които се намират релно работещи 5G базови станции и бе измерена силата на електромагнитното поле, излъчвано от тях.

Ofcom измерва електромагнитните излъчванията на базовите станции за мобилна връзка още от 2003 година. Но миналата година и четирите най-големи мобилни оператори на Великобритания стартираха 5G, и Ofcom направи нови измервания, които успокоиха обществото.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари