Техническите характеристики на сгъваемия смартфон Samsung Galaxy Z Flip

0
1080

На 11 февруари Samsung ще представи няколко флагмана от серията Galaxy S20, както и сгъваемия смартфон Galaxy Z Flip с гъвкав екран и съвсем нов форм фактор. Техническите характеристики на Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra са вече известни, а сега се появиха основните ключови параметри на сгъваемото устройство.

Диагоналът на гъвкавия екран при изцяло отворен смартфон е 6,7 инча, като на задния панел е поставен 1-инчов дисплей, който може да показва времето и уведомленията. Основният екран е покрит с изключително тънко стъкло, което издържа многократно сгъване и разгъване, а върху него е поставен допълнителен слой от защитен полимерен филм.

Galaxy Z Flip има 12 МР предна камера, но според други източници разделителната способност на предния оптичен сензор е 108 МР. Резолюцията на предната камера е 10 МР, а капацитетът на акумулаторната батерия е 3500 mAh. Използва 256 GB флаш диск.

Засега не се знае колко точно ще струва сгъваемия смартфон Galaxy Z Flip, но според изтеклата вътрешна информация, неговата цена ще бъде под $1000. Редица пазарни анализатори считат, че Galaxy Z Flip ще струва дори по-малко – около $800.

В Южна Корея от Galaxy Z Flip ще се предлагат модели със син, червен и розов цвят на корпуса. На международния пазар ще се продават версии само с черен и виолетов цвят на корпуса.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за