18.6 C
София

Технологията за бързо зареждане Quick Charge 5 на Qualcomm обещава 50% заряд за 5 минути

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Qualcomm официално представи своята нова технология Quick Charge 5 за зареждане на смартфони, базирани на SoC Snapdragon 865, Snapdragon 865 Plus и по-нови. QC5 дава възможност 4500 mAh акумулаторна батерия да бъде заредена до 50% само за 5 минути.

Пълното зареждане до 100%  на същата батерия става за 15 минути. Използването на технологията Quick Charge 5 позволява създаването на зарядни устройства за мобилни устройства с мощност над 100 W.

Компанията подчертава, че новата технология е 10 пъти по-бърза от оригиналната Quick Charge 1 от 2013 година и до 4 пъти по-бърза от Quick Charge 4 от 2017 година. И още, ефективността на QC5 е с до 70% по-висока в сравнение с QC4.

Ръководителят на направлението за зарядни технологии на Qualcomm Джош Уорнър заяви, че новият стандарт е „най-бързият търговски стандарт за зареждане на смартфони“.

Компанията обърна внимание, че QC5 има 12 технологии за защита от високо или ниско напрежение и от прегряване. Разработчиците са успели да намалят температурата на батерията при зареждането с 10 °C, а използването на технологиите Qualcomm Battery Saver и Qualcomm Smart Identification of Adapter Capabilities минимизира деградацията на батериите при използване на бързото зареждане.

Qualcomm препоръчва на производителите на мобилни устройства да използват по две батерии, понеже по този начин се постига максималната ефективност на новата технология.

Първите зарядни устройства с Quick Charge 5 се очаква да се появят през следващото тримесечие на тази година. Qualcomm показа и своите контролери за управление на захранването SMB1396 и SMB1398, на които се базират новите зарядни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини