Технологията iQOO FastCharge зарежда смартфон с 4000 mAh батерия до 100% само за 15 минути

3
2173

Компанията iQOO анонсира свръхбързо зарядно за смартфони със зарядна мощност 120 W. Според разработчиците, новото поколение FlashCharge изцяло зарежда смартфон с 4000 mAh батерия само за 15 минути.

Най-критичният показател при съвременните смартфони е времето на автономна работа. Дори и най-добрите решения с великолепни дисплеи, съвременни камери и висока производителност не издържат дълго при интензивно използване. Проблемът се решава чрез поставянето на акумулаторни батерии с висок капацитет, но това увеличава физическите размери и теглото на смартфоните, което е неприемливо.

Остава само един вариант: да се измислят технологии за все по-бързо зареждане на акумулаторните батерии на смартфоните, като едновременно с това се правят промени и при батериите.

По време на своята голяма презентацията iQOO представи работата на FastCharge – технология за зареждане на смартфон с акумулаторна батерия, разделена на два модула от по 2000 mAh. За достигането на 50% от заряда са необходими 5 минути, а за 100% – 15 минути. И двете батерии се зареждат с напрежение 5 V при ток 12 А с помощта на специализиран чип, разработен от компанията. По този начин зареждането е разделено на две – по 60 W за всеки модул на акумулаторната батерия. Според производителя, това решение забавя износването на батериите на смартфон в реални условия на ползване.

Едновременно с това компанията Oppo съобщи, че на 15 юли ще представи собствена технология за бързо зареждане с мощност 125 W. Така че рекордът на iQOO бързо ще бъде счупен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари