Технология намира изгубените ни вещи чрез смартфона

3
36

До такава степен сме свикнали да търсим информация в Мрежата, че понякога ни се иска да имаше Google и за реалния живот. Тогава просто щяхме да напишем името на изгубената си вещ и да я намерим с едно натискане на бутон. Все още подобна „физическа търсачка“ не е измислена, но има достатъчно опити в тази посока. Този, който ви представяме сега, се нарича StickNFind (буквално „залепи и намери“), и представлява система, която намира изгубени предмети с помощта на смартфона.

Системата е доста проста – единственото, което трябва да направим предварително, е да залепим по един „таг“ върху всеки предмет, който имаме навика да губим, бил той дистанционното за телевизора, портмонето и какво ли още не. Таговете напомнят малка монета както по форма, така и по-размери. Всеки един от тях съдържа платка, сменяема батерия за часовник, сигнален звънец и светодиод.

Веднъж сдобили се с такъв таг, предметите могат да бъдат лесно намерени в едноименното мобилно приложение, което е съвместимо както с Android, така и с iOS. Приложението ще ни покаже къде точно са се скрили изгубените вещи при условие, че не са по-далеч от 30 метра от нас. На изображението по-долу можете да видите, че интерфейсът на приложението напомня радарна система, върху която са изписани имената на търсените предмети.

Всеки телефон може да идентифицира до 20 тага едновременно. Когато батерията на някой от таговете се изтощи, потребителите ще бъдат уведомени от приложението. Системата в момента търси финансиране в сайта Indiegogo. Ако бъде пусната на пазара, ще се продава на цена от $49,95.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари