Теч разкрива колко модела iPhone 12 да очакваме пред 2020 г.

0
1109

Apple може би ще прекъсне традицията си да пука по четири нови модела iPhone, която си създаде в последните години – според последните доклади няма да видим четири нови iPhone 12 през 2020 г.

Тук трябва да споменем за слуховия iPhone SE2, който може да увеличи общия брой iPhone, които ще видим през 2020 г. до пет. През тази седмица на Apple Core, също чуваме слухове, че TouchID се завръща благодарение на нов четец за пръстови отпечатъци, вграден в екрана на устройството, идващ директно от технологичните разработки на Qualcomm.

Колко нови iPhone ще има?

Според анализатора на JPMorgan Самик Чатърджи, Apple ще пусне четири нови модела iPhone 12 през есента на 2020 г.: 5,4 – инчов модел, два 6,1 – инчови телефони и 6,7-инчов телефон. Всички те ще бъдат снабдени с OLED дисплеи от най-висок клас.

Тези прогнози за размерите на iPhone на 2020 г. кореспондират и с по-ранен теч на Минг-Чи Куо, в който той каза, че вярва, че сегашният 5,8-инчов размер на iPhone 11 може би вече е в историята. Така че 5,4-инчовият и 6,1-инчовите модели ще бъдат устройства от по-нисък и базов клас от сериите iPhone 12, а по-скъпите и премиум модели ще бъдат другите 6,1-инчов и 6,7-инчови модела, които вероятно ще бъдат iPhone 12 Pro и съответно iPhone 12 Pro Max.

Очаква се всички нови модели iPhone 12 да идват с цялата серия нововъведения, за която чухме в последните месец – два под формата на слухове и най-вече поддръжката на пето поколение мобилни мрежи (5G) от микровълновия спектър. Освен това сме на път да видим и уникалната тройна задна камера, която ще има това, което Catttergjee нарича „гледаща в световен мащаб 3D камера“, за която предполагаме, че ще има удивителни ефекти за дълбочина и заснемане в движение.

Очаква се, че обикновените модели iPhone 12 ще имат двойни камери и ще поддържат 5G мобилни мрежи под 6GHz спектъра, а не от микровълновия.

Предстои и второ издание на бестселъра iPhone SE, което довежда общия брой на очакваните iPhone през 2020 г. до пет.

Според докладът на Куо също можем да предположим, че през 2021 г. вероятно ще видим и iPhone без никакви портове – дори Lightning.

Връщането на Touch ID

Повечето доклади тази седмица казват, че Apple ще използва ултразвуков скенер за пръстови отпечатъци на Qualcomm в поне един от новите iPhone пуснати догодина, въпреки че този срок може да бъде увеличен до 2021 г.

Вече видяхме много телефони с Android като Galaxy S10 и Note 10 с вградени четци на пръстови отпечатъци на Qualcomm. Тази седмица Qualcomm представи 30 -20-мм екранен четец, наречен 3D Sonic Max, който ни дава някои улики за това, което бихме могли да очакваме, ако Apple се включи с тази технология в новия iPhone.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за