Тийнейджърка получи право на стаж във Facebook заради създадено от нея мобилно приложение

0
22

Мобилно приложение осигури на 17-годишна тийнейджърка стаж в най-голямата социална мрежа Facebook. Найв Джеясикър спечели конкурс по програмиране, проведен миналия месец, със свое приложение за Windows Phone. То е било предназначено за любителите на градинарството, които искат да намерят подходящи инструменти в американската верига от хипермаркети за домашни потреби Home Depot, съобщи Phonearena.com.

Представителите на Facebook са били толкова впечатлени от уменията на момичето, че й предложили да натрупа малко опит, работейки за социалната мрежа. Освен новата работа, тийнейджърката е спечелила и 10 500 долара, като награда за първото място в конкурса.

Джеясикър, която през тази година е била абитуриентка, извадила голям късмет, тъй като закъсняла за конкурса и дошла малко преди за реч на трибуната да излезе директорката по мобилните въпроси на Facebook – Емили Уайт. По този начин представителката на социалната мрежа имала възможност да проследи отблизо какво е създала тийнейджърката и останала доста впечатлена.

Найв Джеясикър ще проведе летен стаж във Facebook и ще влезе в ролята на помощник на инженерите, които работят по разработката на мобилни приложения към компанията. Стажантите на социалната мрежа освен опит, имат възможност да натрупат и малко пари, тъй като стажовете във Facebook са едни от най-добре платените в света.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари