Тим Кук: времето на 5G още не е дошло

18
757

Въпреки че редица компании вече представиха свои 5G смартфони, Apple не бърза. Тим Кук твърди, че мрежите от пето поколение все още не са добре развити за глобалните амбиции на неговата компания.

Генералният директор на Apple Тим Кук се срещна с аналитиците от Уолстрийт веднага след като бе публикуван отличния тримесечен финансов отчет. Експертите се заинтересуваха от отношението на Apple към новите мобилни мрежи от пето поколение – особено на фона на представените от конкурентите мобилни устройства с поддръжката на 5G, включително Samsung, LG, Motorola, Huawei. Но Кук заяви, че тази технология е все още в ранен етап на своето развитие и внедряване.

„Когато говорим за 5G, много е важно да се вземат предвид различните срокове за изграждането на мобилните мрежи от пето поколение в целия свят. Някои от тях твърде много се различават от нашите в САЩ. Това е изключително важно“ – подчерта топ мениджърът.

Business Insider напомня, че според изтекла информация Apple ще анонсира свой 5G смартфон тази есен. Информацията бе потвърдена от Bloomberg, както и от популярния анализатор Минг Чи Куо на компанията TF International Securities, който винаги дава вярна информация за iPhone и различните устройства на Apple.

Но Тим Кук отклони въпроса и нищо не каза за разработвания в момента 5G айфон.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари