Тим Кук за цената на новите iPhone: „Това е само около един долар на ден“

25
2598

Ръководителят на Apple Тим Кук даде интервю за телевизионния канал Good Morning America, в което сподели бъдещите планове на компанията и изказа своето мнение за цените на новите iPhone.

Според Тим Кук, новите смартфони на Apple не са чак толкова скъпи и че компанията винаги се опитва да направи iPhone достъпни за всички хора. Ето защо моделният ред се състои от няколко различни устройства с различна цена. CEO на Apple подчерта, че основната цел на Apple не е да се продават много смартфони, а да се продават най-добрите мобилни устройства.

Той отбеляза, че много хора купуват айфоните като сключват договори с мобилните оператори и плащат месечни суми. „Дори ако се спрем на смартфон с цена $1000, повечето хора плащат $30 месечно, което е само $1 на ден. Мобилният телефон заменя цифровия фотоапарат, видеокамерата, плеъра и редица други устройства„.

Но в сайта на Apple нещата изглеждат по друг начин: iPhone Xs Max с 64 GB флаш диск струва $45-$54 месечно при договор за две години и в зависимост от вида на AppleCare+ и от конкретния мобилен оператор.

Тим Кук каза още, че Apple отделя много внимание на развитието на икономиката на САЩ. Компанията е създала два милиона работни места и не възнамерява да спира дотук. Apple планира да инвестира в икономиката САЩ $350 милиарда през следващите 5 години.

25
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
17 Отговори на коментарите
17 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
17 Автори на коментарите
ТойКьорав конКракчоpix3lБай Хой Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Това е само един бъбрек за един ден, ами после? С един бъбрек се живее, но следващия… Нарича се естествен подбор (Дарвин) и колкото по-малко идиоти останат да използват нагризаните боклуци, толковА повече ще им спада дела в световен мащаб! Догодина 5000 лв. и два бъбрека! 🙂

pix3l
pix3l

Аз се надявам да не се увеличи броя на идиотите, ползващи китайски боклуци… тези нито пари имат, нито акъл. 😀

Кракчо
Кракчо

Пффф ха-ха-ха Пикселчеценценце, аз се чудя, кога идиотите дето позват и си купуват iГовнон ще проумеят, че си хвърлят парите на вятъра.

анонимен
анонимен

Кракчо или бебчо. Парите на хората са си пари на хората. Не са твои и кой по-дяволите си ти да критикуваш как хората си харчат парите?!

Кракчо
Кракчо

Анонимчо, май те натиснах по кистата :D. Ти не ми давай наклон на струята. Всеки има право на мнение, моето е следното – не ми трябва iГовнон произведен в Китай, сглобен с части на Самсинг, LG, Sony и т.н. и на всичкото отгоре да го мачкат всякакви „китайски телефончета’, няколко стотин долара по ефтини от iШитнята

pix3l
pix3l

Що на вятъра бе? Те поне си дават парите за телефон, не за китайски боклук. 😀

Боби
Боби

Точно и Айфона е китайски боклук, къде се произвежда знаеш ЛИ? Май последно като погледнах пишеше Made in CHINA

pix3l
pix3l

Важното е кой го е проектирал, не къде е направен. Един китаец излиза в пъти по-евтино от един американец. 😀

Георги
Георги

Да хвани някой китаец и хвани айфона.. нищо общо ай стига стея китайски дървета дръжте си ги на нас не ти трябват

Бай Хой
Бай Хой

Аз съм с китайски боклук. Айде да организираме състезание по акъл и пари.

pix3l
pix3l

Тези, които имат акъл няма да се навият да участват… не ми се гледа сблъсък на идиотите. 😀

манол
манол

Ами те китайците предлагат смартфони под линукс,поради забраната на американското правителство определени марки да ползват Андроид.
Вече нищо не може да ме накара да си взема Епъл.
Докато американците налагат санкции,Аз ще пренебрегвам американските стоки(включително и моторола!).

анонимен
анонимен

а каменица пиеш ли Маноле, кола, кафе, бърза храна, гризки и прочее…

Анонимен
Анонимен

Motorola вече е китайска и се прави от Lenovo.

Grey
Grey

Ауу, къде е Методи Дамянов? Преди няколко дена спореше за корпорациите и изказваше мнения, че България трябва да страни от тях. Е, да прочете тази статия и да видим дали главата му ще осмисли цифрите в нея съпоставими в Родината.

Даката
Даката

От както прекъснах връзката с Apple конкретно iphone Съм изключително доволен отново със своята андроид система . Сега разбирам че айфон винаги е изоставал от флагмените на корейските братя визирам samsung . Колкото по свободен е един пазар толкова по голяма бизнес конкуренция се създава от което потребителя е най-печелившия . Нека американците си седят обсебени с техните „Велики“ технологични изобретения .

ronsim
ronsim

Според мен, има много фактори влияещи върху цената на една стока. 1-Производствена цена включва цена на вложените материали и труда. 2-Цена на едро горната цена плюс всички други разходи (например реклама). Към този тип спадат и мобилните оператори, които имат различни начина да свалят от цената (не договарят сервизно обслужване и връщане на бракувани терминали) 3-Цена на краен купувач (тук става интересно, кой ли не продава) и в зависимо от това на кое ниво от „търговската стълбичка“ се намира, зависи и цената. И така да се върнем на думата.Терминалите се изработват и монтират в страни с ниско заплатена работна ръка.Така… Виж още »

анонимен
анонимен

Цената никога не е била проблема. Проблема уважаеми деца и подрастващи пишещи коментари е Дохода. Ако мин.работна заплата в бг не беше 400лв (чисто), ами 4000 лв, съответно средната 6-7, как щяхте да мислите тогава за евтините китайски ментата вкл. и корейски. Преди да коментирате цени, погледнете доходите на европейците, на американците, погледнете доходите на африканците и азиатците. Те всичките имат в пъти по-високи доходи от нашите. Сега погледнете цените им…, че те са като тук, а в някои отношения по-ниски. Стандарта в Щатите е на светлинни години по-висок от нашия. В чикаго дечица 1 час паркинг е 40 долара,… Виж още »

drr
drr

ако аз съм дете, то ти си някакъв прадядо тогава. И тогава трябва да си знаеш къде ти е мястото. деденце

Питанката
Питанката

Здравейте господа, няма да си крива душата, след няколко неуспешни опита да се насладя на андроид телефоните, попаднах на моя айфон и от тогава не желая да слушам за други телефони и най вече за Самсунг!!!
https://m.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg Ето тука малко да се посмеете днеска за сметка на любимия ми бранд

Кьорав кон
Кьорав кон

„iPhone достъпни за всички хора“, „само $1 на ден“… А г-н Кук наясно ли е, че има страни, където месечния доход е около $40? Как тези хора ще отделят почти 80% от месечния си доход, за да си купят „достъпен“ Iphone? Не твърдя, че устройствата им са лоши, но политиката на Apple не е в интерес на клиентите им. Интересуват се от пазарната си капитализация и печалба. Пренебрежително отношение към потребителите: спомнете си проблемите с обхвата и как обвиняваха, че собствениците не държат правилно телефоните си? Ами огтването? Дори заплашваха да не се качват такива клипове… случайно да не им… Виж още »

Той
Той

Че кой създава продукт за 999$ за африканците? Кук има предвид американския пазар, като казва “достъпни за всички”. Епъл е международна корпорация, държаща огромен финансов капитал и бедните хора в Африка са нещо от друга вселена за тях… а и не са длъжни да им пука. Какво сега? Като има бедни хора, да не произвеждаме нищо за богатите ли? За едните има едни продукти, за другите има други продукти…

Кьорав кон
Кьорав кон

Принципно си прав, но не съвсем. Това, което пишеш си е чиста дискриминация и мисъл като американски капиталист. Иначе ревете, че имало двойни стандарти за храните в източна и западна европа! Като хора всички имаме еднакви права, но с такива като теб, 1/3 от популацията на света ще трябва да се задоволят с евтини китайски стоки и остатъците от храна на богатите за да може чичо ти Кук да си купи нова яхта, че предишната му е на 6 месеца и е вече стара и за смяна!

Той
Той

Хубаво или лошо, това е ситуацията в началото на 21 век. Живеем във времената на края на капитализма и всеки се опитва да истиска колкото може повече. Аз не казвам че е добро или лошо това, а че такава е логиката. В крайна сметка не зависи нито от мен, нито от когото и да е. Епъл са свободна компания и могат да направят и телефон за 10000 лева, ако искат и има кой да го вземе. Все пак това не е продукт от първа необходимост, а има и алтернативи за по-малък бюджет. Ако нямаш пари за айфон, не е голяма… Виж още »

Боби
Боби

Привет, пиша за първи и последен път. НЕ защитавам никой и не искам да се карам с никой, безъмни са цените им но те са за богатите държави а не за България. Помислите малко и ще разберете какъв бизнес план следва всяка марка. Ето и опита ми досега след като се сблъсках и с двете мобилни операционни системи Andoid и IOS. Първо ползвах Samsung Galaxy S3 и за двете години след като излезе беше най-добрия на пазара, бърз, много добър дисплей, обновиха го до 4.3 а може да поеме 7 дори 8-та версия. Казвах си няма как да го развалят.След… Виж още »