Тим Кук намекна за поддръжката на Apple Pencil в смартфоните iPhone 7

0
31

Стилусът Apple Pencil е специално разработен за iPad Pro и работи само със 7,9 и 12,9-инчовите таблети, работещи под управлението на iOS. Но сега се появи информация, че новото поколение iPhone може да поддържа фирмения стилус на Apple.

 

Тим Кук даде интервю за телевизионният канал NDTV, като на въпрос за Apple Pencil и отношението на основателя на Apple Стив Джобс, генералният директор на корпорацията каза, че неговата компания е произвела „молив, а не стилус“. Според Тим Кум, това е основна и съществена разлика.

„Мисля, че Apple Pencil би се харесал на Стив. Ако сте виждали, какво може да се направи с негова помощ на iPad или iPhone, бихте разбрали, колко е великолепен“ – каза Тим Кук.

 

По този начин главата на Apple намекна за възможността за работа на Apple Pencil и iPhone. Според последна информация, за да може да поддържат работата с този стилус, iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще имат дисплеи с малка задръжка и възможност за прочитане на цифровото перо със скорост 240 пъти в секунда. Тези технологии не са реализирани в iPhone 6s или iPad Air 2.

Apple Pencil разкрива много големи възможности за работа с iPhone 7. С негова помощ могат да се създават скици, технически чертежи, да се стартират програми, да се управлява операционната система и още много други. А новата iOS разпознава силата и времето на натиск и по този начин възможностите за работа значително се увеличават.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари