Тим Кук обяви кога ще излязат кредитните карти Apple Card

10
753

Генералният директор на Apple Тим Кук обяви, кога ще излезе кредитната карта Apple Card. Според неговите думи, компанията ще започне да издава тези карти през месец август тази година. Очаква се първите екземпляри да бъдат раздадени само след една седмица.

Неотдавна излезе информация, че Apple Card вече се тества от служителите на Apple и Goldman Sac – банката, с поддръжката на която излезе тази карта. Това е и причината Apple Card в началото да може да се използва само в САЩ. Притежателите на iPhone могат да поръчат новата кредитна карта чрез приложението Wallet, като задължително е необходимо да се обновят до операционната система iOS версия 12.4.

Apple Card може да се използва по два начина: като виртуална карта и като физическа карта, направена от титан. Вторият вариант е предвиден за страните, в които не работи Apple Pay. При физическата карта отсъстват някои стандартни реквизити на обикновените банкови карти, като например 16 цифрения номер, датата на изтичане на срока на картата и CVV кода. Върху титановата карта на Apple е нанесено единствено името на собственика. За платежна система се използва MasterCard.

За всички покупки с помощта на Apple Card компанията връща реални пари – 3% кешбек при всякакви разходи в магазините и сервизите на Apple и 2% за всички останали покупки. Няма ограничения в изразходването на средствата от Apple Card. При използване на титановия вариант кешбекът е 1%.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Вече предоставят и кредити. Превръщат и в банка.
И глупавите американци ще хукнат да ги ползват. Нали е модерно да се ползва Апле

Георги
Георги

Стига хейт бе… стига бе от къде го вадите отзад ли ?

Палустиниец
Палустиниец

Прав си. Не трябва да се ядосваме, защото обществото е безсилно пред големите компании.
Има и друго – в пълна сила се проявява теорията на групата…
Хейтвам, защото света не отива на добре и нищо не може да се направи…

Георги
Георги

Да ти кажа имаме много по-голям проблем от завишените цени на Епъл 🙂 Държавата ни умира ама никой не ходи да хейти пред парламента 🙂

Илия
Илия

Такива приказки приказваха и дъртофелниците преди 50 години, когато ние си пускахме дълги коси и слушахме Битълс и Стоунс! Младежите и сега често ги слушат, а пророците са вече станали на въглерод и азот!

TNT
TNT

мда, видяха че хората се усетиха и вече няма да могат да свалят по 5 кожи от гърба им за поредната ефтина играчка, и затова минаха в сферата на услугите.
дет са вика телефон ще спрат да си купуват ама плащане по интернет и теглене на средства няма да спрат да ползват.

шофер
шофер

Интересно дали ще се съобразят с европейските ограничения за обработка/използване на финансовата информация като вземат да го предлагат и тук. Иначе няма правила в САЩ, там тази доста лична информация масово (и легално) се продава на който си плати.

???
???

Прочети условията преди да пишеш глупости.

???
???

Според теб дали няма да де съобразят със закона? Това не е баничарницата пред Вас, която работи в пълни нарушения на БАХ.

Атанас
Атанас

Каква е тая баничарница – да не би мангалите да замесват тестото под звуците на Бранденбургските концерти?