Тим Кук счита, че цената на iPhone извън САЩ, е завишена

1
0

Изпълнителният директор на Apple в ефира на индийската национална телевизия сподели, какво възнамерява да предприеме Apple, за спре спада на продажбите на iPhone. Продажбите на iPhone спадат и в почти всички държави пазарният дял на Apple намалява и отстъпва позиции на смартфоните с Android.

 

Водещият на телевизионния канал NDTV зададе риторичния въпрос, дали е оправдана тази висока цена за това малко устройство. В края на краищата, почти навсякъде смартфонът на Apple струва по-скъпо, отколкото в САЩ? При американска цена $598, iPhone в Китай струва $693 (според статистиките на Deutsche Bank за 2016 година), в Индия $784, а Бразилия $931. А не може да се каже, че тези държави са по-богати от САЩ.

Тим Кук се съгласи, че цената на iPhone в другите държави е завишена. Той препоръча на жителите на другите страни да купуват айфоните в САЩ, където няма такива драконовски мита върху импортната електроника, като например в Бразилия. Бразилия налага високи мита, понеже иска да стимулира собственото производство и да накара чуждите производители да строят своите заводи на нейна територия.

Цените наистина са завишени. Ние работим върху това и съвсем скоро ще ги понижим доколкото е възможно и цената на iPhone на индийския пазар ще се понижи до американско ниво“ – каза Тим Кук.

Apple очевидно разбира, че без понижение на цените ще продължи да губи пазарен дял, а от таблицата на Deutsche Bank се вижда, че това понижение вече започва.

 

Тим Кук допълни, че Apple поставя качеството на първо място и не възнамерява да произвежда смартфони от ниския ценови сегмент.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
The Piper Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
The Piper
The Piper

Дойде време да се светнат че са много скъпи.