В уеб-пространството се появиха тестовете на смартфона, направени от популярния блогър JerryRigEverything.

Тестовете срещу одраскване на Essential Phone минаха отлично и според тестващия, не по-зле от iPhone 7 или Samsung Galaxy S8. Това съвсем не е за учудване, понеже матрицата е покрита със закаленото стъкло Corning Gorilla Glass 5. Същото стъкло покрива целия преден панел на смартфона, включително и обектива на предната камера и невнимателният потребител няма шансове да надраска точно тази част на смартфона.

Задният огледален панел на Essential Phone е направен от керамика и някои потребители се опасяваха, че тя е твърде крехка за реалния живот. Но керамиката издържа на всякакви опити да бъде надраскана със скалпел. Неотдавна се появи информация, че да се ремонтира този смартфон е почти невъзможно. Но плътното залепяне на панелите и електрониката осигурява голяма устойчивост на всякакви вибрации и падания, а подобна технология се използва и в ракетостроенето.

Титаниевата рама няма как да бъде одраскана, а единствените компоненти, които могат да бъдат по някакъв начин да бъдат повлияни са пластмасовите орнаменти между стъкления и керамичния панел.

И главният тест – на огъване, смартфонът издържа перфектно. Essential Phone не може да бъде огънат и/или счупен с голи ръце.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари