Това приложение ще заснеме крадеца на изчезналия Ви смартфон с Android

0
256

Ако Вашият смартфон с Android изчезне, приложението за мобилна сигурност на Kaspersky не само ще ви помогне да намерите устройството си, но и ще ви изпрати снимки на обкръжението му.

Контролният център на приложението се намира в облака и съответно е достъпен от всяко устройство с интернет връзка. Оттам можете да зададете настройки, като една от тях, наречена „Mugshot“, отключва достъпа на приложението до предната камера на телефона Ви и снима каквото или когото се случи да се намира пред устройството.

Снимките се правят скришно – по този начин, ако телефонът Ви е в ръцете на крадец, той или тя няма да разбере, че нещо се случва. След това снимките се изпращат на предварително зададения от Вас имейл, а може и да се открият в контролния център на приложението, намиращ се в мрежата.

Ако смартфонът Ви – несъмнено една от любимите Ви джаджи – е откраднат, тези снимки имат потенциала да разкрият лицето на крадеца. От друга страна, ако просто сте забравили къде сте оставили устройството си и не можете да го намерите, една снимка може да Ви подсети къде е то.

Освен че Ви дава достъп до камерата на телефона Ви, приложението се възползва и от GPS, GSM или Wi-Fi и Google Maps, за да определи местоположението на изчезналия телефон. Освен това можете да преглеждате архив на последните дейности на евентуалния крадец и дори да разберете дали SIM картата Ви е махната от телефона или е заменена с друга.

И това не е всичко: приложението на Kaspersky също така сканира приложения, които сваляте и предпазва от новопоявили се вируси, шпионски софтуери, троянски коне и прочее и предлага защита от опасни линкове и уеб сайтове в реално време, включително и сайтове, които се опитват да ви подлъжат да издадете личните си данни. Антивирусното сканиране и ъпдейтите могат да бъдат поставени в график или да се извършват автоматично.

Приложението Kaspersky Mobile Security засега е достъпно за Android. Едногодишен лиценз може да се закупи за 7,50лв от Google Play. А ако си търсите приложение, което би Ви помогнало да намерите изчезналия си телефон, но не сте заинтересовани в снимките или антивирусната защита, Where’s My Droid? може да Ви хареса като безплатна алтернатива. Безплатна е и Lite версията на приложението на Kaspersky, но има по-ограничени възможности.

Освен това, за около два пъти по-висока цена, Kaspersky предпалага подобно приложение за таблети с Android – Kaspersky Tablet Security в Google Play.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари