Този аксесоар превръща Apple Watch в камера

2
339

Компанията Wristcam анонсира твърде необичайна каишка за Apple Watch. Тя добавя в този смарт часовник възможност за правене на снимки и заснемане на видео.

В каишката Wristcam са вградени 2 камери – основна с резолюция 8 мегапиксела и допълнителна предна с разделителна способност 2 мегапиксела. Първата камера може да заснема Full HD видео, а втората е предназначена за автопортрети и за общуване във видео чатове. За правенето на снимки се използва един физически бутон, а от гледна точка на безопасността, по време на заснемането на видео или правенето на снимки светят специални индикаторни светодиоди.

Аксесоарът разполага със собствена акумулаторна батерия и вградена памет с капацитет 8 GB. Той се включва към Apple Watch чрез Bluetooth Low Energy безжична връзка, а към iPhone чрез Bluetooth 4.2, 5.0 или Wi-Fi. Каишката Wristcam дава възможност да се правят снимки и да се заснемат видеа без използването на смартфона. Изображението от камерите се показва в реално време на екрана на смарт часовника. Акумулаторната батерия осигурява около 24 часа автономна работа.

Wristcam предлага тези иновативни каишки в различни цветове. Устройството изглежда доста масивно но е много леко – едва 23 грама.

Събирането на финансови средства за производството на каишката Wristcam се осъществява чрез сайт за потребителско инвестиране. Първите десет хиляди души, включили се в проекта, ще получат устройството при цена $300. След това неговата цена ще нарасне. Доставките са планирани за месец март 2021 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари