fbpx
-3.1 C
София

Този линк може да блокира телефона ви и да съсипе деня ви

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Интернет винаги намира нови начини да скапе живота на хората и сега в социалните мрежи се завъртя нов бъг.

Той приема формата на линк с името crashsafari.com, който съответно води до незабавно крашване на почти всеки един смартфон, когато го отворите през него – мобилната операционна система няма значение и както Android, така и iOS устройства са засегнати.

Той функционира като води до изписването на хиляди символа в полето с адреса, което заема цялата памет в телефона и води до крашване на браузъра или рестартиране на устройството. Бъгът е съставен от четири реда код и използва HTML5 JavaScript функция, наречена history.pushState и от него могат да бъдат засегнати дори и десктоп компютри.

В момента в социалните мрежи масово се споделя въпросния код под формата на съкратен URL адрес, така че бъдете внимателни върху какво кликвате. Дори и да ви сполети, няма трайно поражения върху мобилните устройства, но ще ви се наложи да рестартирате апарата преди браузъра да работи пак.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини