Този малък телефон може да прави само 3 неща и няма никакви приложения – и може да е ключът към свободата ни

8
6329

Има теза, че в днешно време сме прекалено свързани със смартфоните си. Има данни, че много хора са буквално зависими и проверяват телефона десетки пъти на ден.

Създателите на Light Phone 2 искат да освободят хората от това явление

Устройството направи дебюта си тази седмица. Струва $350 долара. Някои хора го описват като анти-смартфон. Има само няколко функции – обаждания, текстови съобщения и аларма. Има 0 приложения.

Създателите на компанията Джо Холиър и Кай Танг описват мисията си като „връщане на човешкия глас в лудия свят на технологиите“

Първият модел на компанията получава 50 хиляди поръчки през платформата Indiegogo, но материалите стигат за изпълнението на около 15 хиляди бройки. Тогава устройството поддържа само обаждания и текстови съобщения. Работи с 2G свързаност.

Вместо да произвеждат още от него, решават да разработят телефон с 4G

Стартира се нова кампания за финансиране през март, 2018 година. Общо събира $3.5 млн. Компании като Foxconn и различни индивидуални инвеститори добавят още $8.4 млн. финансиране.

Устройството издържа около 2-3 дни с едно зареждане, като при по-лека употреба може да изкара до 7 дни. Зарежда се през Micro-USB. Има E Ink екран, вградена аларма, може да извършва обаждания и да работи с текстови съобщения. Нищо повече.

Компанията планира да добави няколко допълнителни функции – за споделено пътуване, музика и опростена навигация

Телефонът е идеален за деца, защото няма камера, снимки и интернет браузър. Ще се добави опция за намиране на телефона, която ще помогне на родителите много.

Има и други две групи, към които е насочен смартфонът. Едната е на хората, които искат да намалят ефекта върху околната среда от производството на смартфони и ежегодната им подмяна. Другата е на тези, които се интересуват от поверителност на най-високо ниво.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари