Докато различните производители на електроника активно работят върху пускането на нови поколения гъвкави смартфони, LG анонсира пускането на още по-оригинално устройство. Според изпълнителния директор на компанията, в началото на 2021 г. ще бъде представена уникална джаджа с гъвкав дисплей, който може да бъде навит на руло.

Първите слухове за устройството на LG с кодово наименование Project B се появиха онлайн преди няколко месеца, но компанията не даде официални коментари относно плановете за пускането на устройството, споделят Gizmochina.

Характеристики на смартфона

Изпълнителният директор на компанията Куон Бонг наскоро обяви, че LG ще стане първият производител, предлагащ през 2021 година смартфон, чийто дисплей е напълно гъвкав. Според информационните течове, публикувани от южнокорейските инсайдери, LG вече е разработила няколко прототипа, с чието производство активно се занимава местния бизнес.

Идеята на такова устройство е да се използва гъвкава OLED-матрица, която LG разработва съвместно с китайската BOE. Ако е необходимо, потребителят може да разтегли дисплея, увеличавайки диагонала на екрана, а в прибрано положение устройството ще заема малко място, лесно ще може да се побира в джоб или чантата. Според слуховете, компанията разработва и два нови Android базирани флагмана под кодовото наименование Horizontal и Rainbow, които могат да бъдат представени до края на годината.

Цена

Подробните спецификации и прогнозната цена на гъвкавия смартфон от LG са неизвестни, но със сигурност може да се каже, че апаратът няма да е толкова евтин, колкото всяко революционно устройство.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари