През изминалата една година на пазара излязоха колосален брой мобилни устройства, които усилено се конкурират. Аналитиците на компанията IHS Markit съставиха топ-10 класация на най-популярните смартфони от целия свят за периода от януари до юни 2017 година. Тоест, за първите 6 месеца на тази година, като основен критерий са продажбите.

Според аналитичната компания, най-популярните по продажби смартфони за първата половина на 2017 година са iPhone 7 и iPhone 7 Plus, заели съответно първо и второ място. След тях, твърде неочаквано, на трето място се е класирал Samsung Galaxy Grand Prime Plus с 5-инчов дисплей с резолюция 960х540 пиксела, фирмен процесор Exynos с тактова честота 1,4 GHz и 1,5 GB оперативна памет. Това е евтин телефон, който обаче очевидно се продава много добре.

На четвърто място по продажби е 4,7-инчовият iPhone 6s, излязъл още през 2015 година. Този телефон бързо поевтиня и се продава добре. Петото място е за Samsung Galaxy S8, а на шеста позиция се намира Galaxy S8+ с малко по-голям екран.

В новия топ-10 са включени четири смартфона на Apple и пет смартфона на Samsung и един телефон на Oppo, продукцията на който особено много се харесва в Китай.

От този рейтинг може да се направи извода, че най-популярни са смартфоните на Apple и Samsung, въпреки, че останалите производители ги следват съвсем отблизо.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Tomvalentin radkovАнонимен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

И сега, и преди, Нокия 33 … 10

valentin radkov
valentin radkov

смартфоните виняги са били два вида -iPhone и всички останали!!!!!!!

Tom
Tom

смартфоните винaги са били два вида -Samsung и всички останали!!!