fbpx
-4.2 C
София

Топ 10 приложения, които изтощават батерията на смартфона ви

Най-четени

Батерията е един от аспектите на смартфоните, за които потребителите са склонни да се притесняват най-много. Въпреки че това е много трудно, като се има предвид, че тези приложения изтощават батерията, ние започваме да мислим за различни начини за намаляване на консумацията на енергия и увеличаване на живота на батерията веднага след като включим устройството.

Въпреки че не винаги са успешни, ние сме свикнали да предприемаме различни стъпки, за да удължим максимално батерията на смартфона. Най-вече защото вече знаем кои приложения са най-опасни в това отношение. Защото те напълно изчерпват енергията само с използването им.

Топ 10 на приложенията, които изтощават батерията на смартфона ви най-много:

В Google Play Store има безброй приложения за вашето устройство с Android. Има услуги за всичко, но като цяло потребителите са склонни да изтеглят едни и същи популярни приложения. Въпреки това, за да се грижите по най-добрия начин за батерията в смартфона си, съществуват някои от тях, които трябва да избягвате да изтегляте или да използвате по-рядко.

Бъдете внимателни, докато някои от тези приложения са доста полезни и трябва да бъдат инсталирани на вашите смартфони, други могат да бъдат катастрофални за тези, които вече имат проблеми с батерията. Затова проучете дали действително се нуждаете от тях. Списъкът на приложенията с най-голямо потребление на енергия е следният:

• Fitbit
• Uber
• Skype
• Facebook
• Airbnb
• Instagram
• Tinder
• Bumble
• Snapchat
• WhatsApp

Организацията, която е събрала тези данни, е pCloud, фирма за проучвания и облачно пространство. За целта те са създали списък с приложенията, които използват най-много батерията на устройството. И крайният резултат е показан тук. Без значение колко страхотни са тези приложения, според структурата си, те влияят на живота на батерията наистина силно.

Всъщност това са много добре популярни приложения и може би имате повече от едно от тях на телефона си. Тъй като те все още могат да използват част от батерията във фонов режим, може да е по-удобно за вас да се отървете от някои от тях, ако не ги използвате често, особено ако в миналото сте имали проблеми с батерията.

Най-тежките приложения за смартфон

Фирмата за проучвания разглежда три фактора, когато определя кои приложения са най-ресурсоемките на нашите телефони. Нещата, които всяко приложение използва, като например местоположението или камерата, батерията, която тези приложения консумират, и дали се предлага тъмен режим.

Те успяха да определят кои от 100-те най-популярни приложения са най-взискателни и да ги нарекат крайните убийци на телефона, като комбинираха резултатите от тези три фактора.

FitBit И Verizon – приложенията, които най-много изтощават батерията ви

Двете най-тежки приложения за батерията на телефона ви са FitBit и Verizon. Двете приложения могат да използват 14 от 16-те налични ресурса във фонов режим. Включително и четирите, които използват най-много ресурси. Камерата, местоположението, микрофонът и Wi-Fi връзката. Поради това тези приложения получиха най-високата оценка на проучването (92,31%). С второто по-скоро няма да имате проблем, тъй като Verizon е приложение на американски телеком, така че ако не идвате от САЩ, вероятно не бихте го имали на телефона си.

Приложения за социални мрежи

На приложенията за социални мрежи се падат шест от 20-те приложения, които изразходват най-много батерия в телефона. Средно 11 допълнителни ресурса – включително снимки, Wi-Fi, местоположения и микрофон. Те могат да работят във фонов режим във Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, WhatsApp и Linkedin. Всяко от тях използва повече енергия за работа, което натоварва повече батерията на телефона ви.

Приложения за онлайн запознанства

Според изследването приложенията за онлайн запознанства използват батерията на телефона също толкова бързо, колкото и емоциите ви. 15 % от приложенията, които хабят най-много батерия, са приложения за онлайн запознанства като Tinder, Bumble и Grinder. Те използват средно 11 ресурса да работят във фонов режим. Липсата на тъмен режим прави и трите приложения за запознанства по-енергоемки за използване, което ускорява изтощаването на батерията.

Приложения за пътуване

Приложението на авиокомпания United Airlines използва най-много място за съхранение на телефона (437,8 МВ). Следват приложенията Lyft и Uber, които изискват съответно 325,1 МВ и 299,6 МВ памет. Всички тези приложения изискват много място за съхранение, което забавя телефона и изразходва паметта му.

За щастие, когато не пътувате, можете лесно да изтриете приложенията за пътуване, като например United Airlines. Когато мислите как да освободите място за съхранение в телефона, тези приложения трябва да са първите, които да премахнете. Освен това по-малко обширните авиокомпании като Ryanair и Jet2 се нуждаят от само 109,2 МВ памет и 47,3 МВ съответно. И двете могат лесно да бъдат разменени.

Когато обаче става въпрос за удобен транспорт в ежедневието, приложения като Lyft и Uber са по-скоро необходимост. Уверете се, че имате само едно надеждно приложение за транспорт. Така ще можете да спестите място за други приложения и да накарате телефона си да работи по-бързо, вместо да изтривате и двете.

Как да ограничите приложенията да източват батерията ви

Много хора може би се чудят дали трябва да премахнат тези приложения от смартфона си, за да освободят място за съхранение и батерия. В тази връзка е изключително важно да се подчертае, че тази предпазна мярка не е необходимо да бъде съвършена. Защото можете да изберете да изключите разрешенията за фонова активност или местоположение.

Въпреки че не е отворено, всяко приложение за Android функционира във фонов режим. Подобно на други услуги като Instagram и Facebook, WhatsApp го прави, за да ви изпраща подходящи известия. Възможно е да отстраните този проблем. Но трябва да сте наясно, че това ще ви попречи да получавате известия, докато не отворите отново въпросното приложение. В резултат на това ви съветваме да използвате тази процедура само при специални обстоятелства. И не при приложения, които са абсолютно необходими:

  1. Влезте в настройките на смартфона си с Android.
  2. Отидете на „Батерия“ в менюто.
  3. В менюто „Разширени настройки“ изберете „Оптимизиране на използването на батерията“.
  4. Натиснете „Не оптимизирай“, след като изберете приложенията, от които искате да забраните фоновата активност.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини