В целия свят могат да бъдат изброени повече от един милион най-различни мобилни устройства, които се различават по техническите си характеристики, размери, дизайн и по други особености. Аналитичната агенция Strategy Analytics проведе специално собствено изследване, с което определи петте най-популярни смартфона в целия свят към второто тримесечие на тази година.

Според Strategy Analytics, през второто тримесечие на 2017 година продажбите на смартфони са нараснали с 5,5% и са достигнали 360,4 милиона.

Според статистиките на аналитиците, най-популярният смартфон в средата на 2017 година е iPhone 7 с 16,9 милиона продажби. Малко зад него с 15,1 милиона продажби се намира 5,5-инчовият iPhone 7 Plus.

На трето и четвърто място се нареждат смартфоните на вечния конкурент на Apple – компанията Samsung и по-точно на двата най-нови мобилни телефона на 2017 година – Galaxy S8 и Galaxy S8+. Първият смартфон има 10,2 милиона продажби, а вторият – 9,0 милиона.

Челната петица от бестселъри завършва с Xiaomi Redmi 4A, за който не може да се каже, че е флагмански. Но продажбите на този бранд към второто тримесечие достигнаха 5,5 милиона. Това не е за учудване, понеже продукцията на Xiaomi се харесва на азиатския пазар.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари