Трите най-големи китайски телекома със съвместно начинание за 36 млрд. долара

1
40

Защо да продължаваш да харчиш огромни суми пари за изграждането на телекомуникационна инфраструктура, която често се дублира или припокрива с тази на конкурентите? Със сигурност трябва да има по-практичен начин за изразходване на време и ресурси, нали?

Именно до този извод са достигнали трите най-големи телекомуникационни компании в Китай, който се съгласиха да поставят началото на съвместен проект, наречен China Tower Corp. Той включва мрежите на трите компании и е на стойност 36 милиарда долара.

Интересното е, че China Mobile, China Unicom и China Telecom са все държавни компании и сделката показва огромните възможности на правителството, що се отнася до управлението и обединяването на наличните ресурси в най-големия мобилен пазар на света. През юли тази година броят на мобилните потребители, ползващи 4G връзка в Китай, надмина 250 милиона души, което е повече от два пъти от този в Съединените щати. Общо, 3G и 4G потребителите в Китай съставят над 50 процента от всички мобилни потребители и средно на месец използват 330МВ мобилен интернет трафик, което е почти два пъти повече, отколкото преди една година.

Водещ дял в новото сдружение ще има China Mobile, която получава 38 процента, докато другите две компании ще държат по 28 процента. Сделката трябва да бъде финализирана до края на месеца

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
1Force1 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
1Force1
1Force1

Нема майтап, тия ще изграждат 5G мрежа. Китай ще излезе в най-лошия случай на второ място в света, по време на пълно изграждане на това поколение мобилни връзки. 5G, което странно как е забравено да се упомене в статията?!?!?