Тъмният режим на iOS 13 значително икономисва енергията на батерията

7
637

Тъмният режим е една от най-дългоочакваните възможности на мобилната операционна система iOS 13 на Apple. Нейната поддръжка започнаха да внедряват почти всички разработчици на приложения за iOS. Новият тест на PhoneBuff показа какво е влиянието на тъмната тема върху консумацията на енергия и продължителността на автономната работа.

В публикуваното от PhoneBuff видео се вижда, че тестовете са проведени със смартфона iPhone XS. Специалистите на лабораторията са използвали роботизирани ръце за извършване на различните манипулации и задачи. По време на тестовете е сравнявана работата на мобилното устройство при използването на светла тема и режим, и при задействането на тъмна тема и режим. Стартирани са най-различни приложения, включително Google Maps, YouTube и т.н.

Крайният резултат е интересен. Тестът на PhoneBuff показа, че iPhone XS с тъмна тема и тъмен режим разрежда акумулаторната батерия много по-бавно в сравнение с iPhone XS, в който е включена светла тема и се използва светъл режим. Оказа се, че тъмният режим икономисва около 30% от заряда на батерията.

Тестовете са направени при яркост на екрана 200 кандела на квадратен метър и има някои разлики в изображенията. Но във всички сценарии с използването на тъмна тема, автономната работа на iPhone XS е много по-дълга в сравнение с неговото използване със светъл режим.

Разбира се, тъмната тема и тъмният режим оказват подобно влияние само при смартфоните с OLED екран. При Apple това са iPhone X, iPhone XS и iPhone 11 Pro, но не и iPhone XR и iPhone 11.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Satyr73
Satyr73

Мога да кажа, че тъмната тема е жестока!

Master of the truth
Master of the truth

чак сега откриха топлата вода тия пееддд от епълката на андроид ползвахме тази функция преди 4 години сатире

Георги
Георги

Бахти народа човек 😀 😀 Злоба, завист и хейт.. тези 3 думи ви описват най-добре.

Ханку Брат
Ханку Брат

А човек който лепи етикети на другите, как го наричат? Ето и 3 определения за теб : алтерниращ веган/джендър/толераст … 🙂
Аман от хора дето се представят за нещо повече от другите.

Георги
Георги

Не аз ходя да хейтя 😉 Със злобата ще си умрете мишчици

Георги
Георги

Хора, които по цял ден висят по форумите да хейтят нещо, което не притежават как ги наричаш ?? Аз ги наричам комплексирани селяци…

Гоше
Гоше

Уха вече ще издържа до 4 следобед.