Търсенето на HTC One Mini надвиши производството на устройството

0
39


HTC
се сблъска с интересен проблем. Изглежда, че интересът на потребителите към новия HTC One Mini е толкова голям, че търсенето на продукта надвишава неговото производство.

Няколко източници споделиха по-рано днес, че тайванската компания е неспособна да покрие търсенето от страна на потребителите. Основната причина е специфичният дизайн на HTC One Mini, който не позволява технологичния гигант да произвежда нужните бройки, за да покрие изискванията на пазара. Според сведенията HTC произвежда по едва 200 хиляди броя от въпросния смартфон, а неговото търсене от страна на потребителите далеч надвишава това число.

Според експертите това може да бъде и причина компанията да отчете финансови загуби за пръв път през тази година. Те посочват, че ако HTC не успее да удовлетвори търсенето на потребителите, това със сигурност ще се отрази негативно на финансовия доклад в края на месеца.

Междувременно тайванският производител на висококачествена техника продължава да среща трудности на мобилния пазар. HTC все още не успява да конкурира едноличните лидери в тази индустрия Apple и Samsung, а проблемите с HTC One от началото на годината дадоха резултат и върху финансовия доклад от първото тримесечие на година. Какво ли ще се случи този път?

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за