Уорън Бъфет премина от телефон с бутони към iPhone 11

0
980

На един от най-големите акционери на Apple Уорън Бъфет изглежда му омръзна да използва обикновен мобилен телефон тип мида. Той се отказа от него и премина към най-новия модел iPhone на Apple, което съобщи по време на предаване на CNSC.

Уорън Бъфет е на 89 години и заема третото място на рейтинга на Forbes за най-богатите хора в света с финансово състояние $87,5 милиарда. Той притежава 5,6% от акциите на Apple с обща сума от $72,8 милиарда.

Досега Бъфет използваше телефона Samsung Haven, който е произведен през 2010 година и изглежда по следния начин:

Бъфет каза, че се е разделил със стария си телефон и е преминал към използването на iPhone 11, без да уточни конкретния модел (базов, 11 Pro или 11 Pro Max). Интересно е, че той нищо не плати за смартфона на Apple и го получи като подарък.

Няколко души подаряваха iPhone на Уорън Бъфет, включително и генералният директор на Apple Тим Кук. През 2018 година Кук каза за телевизионния канал Bloomberg TV, че лично би летял до Омаха, където живее милиардерът, за да му окаже техническа поддръжка и да му помогне да премине от обикновения телефон към iPhone.

Любопитно е, че Бъфет заяви пред CNSC, че няма да използва каквито и да било функции на iPhone освен една – възможността за телефонни разговори. Бъфет има и iPad, но го използва само за четене на новини и за следене котировките на различните акции.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари