Смартфоните, базирани на Snadragon 845 се сриват при изобразяването на сайтове с WebGL.

Информацията е на компанията GraphicsFuzz, специализирана върху откриването на различни грешки в графичните ядра на процесорите. GraphicsFuzz откри бъг в Adreno 630, който води до срив и в някои случаи до рестартиране на устройствата с процесор Snapdragon 845.

Специалистите на GraphicsFuzz споделиха, че бъгът в Adreno 630 е открит при стандартните тестове на графичното ядро. Не е създавана специална уеб страница с претоварена WebGL библиотека, нито каквото и да било нещо нестандартно.

Получени са следните резултати:

  • Samsung Internet 7.0.10.46 – смартфонът се срива и след секунда се рестартира
  • Google Chrome 65.0.3325.109 – смартфонът прекъсва работа за 2 секунди
  • Opera 45.1.2246.125351 – смартфонът се срива. Налага се ръчно рестартиране
  • Microsoft Edge 1.0.0.1726 – смартфонът се срива за 3 секунди
  • Firefox 59.0.2 – браузърът крашва

Експертите на GraphicsFuzz са тествали при съвсем еднакви условия и Google Pixel 2 XL, базиран на миналогодишния процесор Qualcomm Snapdragon 835. Забелязани са незначителни забавяния в браузъра на Samsung, в рамките на погрешността. Изводът е, че бъгът се проявява в графичния ускорител Adreno 630.

GraphicsFuzz официално изпрати отчетите си на Qualcomm и Samsung.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
10 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
5 Автори на коментарите
GalaxyNote8KingNaukataAxOxадсфКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
GalaxyS8Plus
GalaxyS8Plus

НА ви сега снапдрагон никога, само ексинос и това е

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

не купих другия и сега имам най-добрия смартфон на пазара

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Пичата мичата ли си къв си не та знам ама пишеш пълните простотии ти хахаха

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Да бе знаем ви такива педалчета дето сте много умни тука и повтаряте едно и също като папагалчета ми какво да кажа, телефона ми е най добрия смарт на пазара докато не излезе Ноут 9, така че потапяй се в лайната от които си излязъл

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Само като ти видя ник нейма и ми става ясно колко си тъп като галош нищо не знаеш и пак говориш и да телефона ми е по добър от твоя и е Самсунг с Ексинос да го духате

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Истината понякога боли, палячо е баща ти не винаги вота определя нещата минусите са от такива нехранимайковци като теб кажеш им истината в очите почват да плачат отрицателния вот означава, че си написал нещо вярно и някой се е засегнал от това както и ти

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Морално остаряла поговорка смешника отстъпва, защото няма какво да каже няма аргументи и повтаря едно нещо от години жалък човек, който дори не е имал от последните устройства на Самсунг и говори само ще ти кажа, че в момента са номер едно по продажби, а ти си поредния лаладжия

Кольо
Кольо

А тия програмисти, пардон, тъпи кодери, които ако мислеха с главите си просто да го бяха заобиколили софтуерно, тъй нареченият „бъг“. Ама като им е празно в главата, страдат потребителите.

Naukata
Naukata

Колчо, мойто идиотче, ти код някога въобще виждал ли си?

AxOx
AxOx

До Кольо – програмите се компилират и машинния код е този който се изпълнява. Това не е уеб страница. Ако чипа (в този случай Adreno 630) има грешка в изпълняване на команда то не би трябвало програмистите да заобикалят проблема, а производителя на чипове да си го промени… жалко за всеки който има бъгав чип.

Програмите и компилаторите са стандартни и заради бъгав чип не би трябвало да се промени кода защото това забавя програмата – виж какво стана са Интел !

адсф
адсф

мамин кольо ти колко реда код написа ?