Смартфоните, базирани на Snadragon 845 се сриват при изобразяването на сайтове с WebGL.

Информацията е на компанията GraphicsFuzz, специализирана върху откриването на различни грешки в графичните ядра на процесорите. GraphicsFuzz откри бъг в Adreno 630, който води до срив и в някои случаи до рестартиране на устройствата с процесор Snapdragon 845.

Специалистите на GraphicsFuzz споделиха, че бъгът в Adreno 630 е открит при стандартните тестове на графичното ядро. Не е създавана специална уеб страница с претоварена WebGL библиотека, нито каквото и да било нещо нестандартно.

Получени са следните резултати:

  • Samsung Internet 7.0.10.46 – смартфонът се срива и след секунда се рестартира
  • Google Chrome 65.0.3325.109 – смартфонът прекъсва работа за 2 секунди
  • Opera 45.1.2246.125351 – смартфонът се срива. Налага се ръчно рестартиране
  • Microsoft Edge 1.0.0.1726 – смартфонът се срива за 3 секунди
  • Firefox 59.0.2 – браузърът крашва

Експертите на GraphicsFuzz са тествали при съвсем еднакви условия и Google Pixel 2 XL, базиран на миналогодишния процесор Qualcomm Snapdragon 835. Забелязани са незначителни забавяния в браузъра на Samsung, в рамките на погрешността. Изводът е, че бъгът се проявява в графичния ускорител Adreno 630.

GraphicsFuzz официално изпрати отчетите си на Qualcomm и Samsung.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
GalaxyNote8KingNaukataAxOxадсфКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
GalaxyS8Plus
GalaxyS8Plus

НА ви сега снапдрагон никога, само ексинос и това е

Кольо
Кольо

А тия програмисти, пардон, тъпи кодери, които ако мислеха с главите си просто да го бяха заобиколили софтуерно, тъй нареченият „бъг“. Ама като им е празно в главата, страдат потребителите.

адсф
адсф

мамин кольо ти колко реда код написа ?

AxOx
AxOx

До Кольо – програмите се компилират и машинния код е този който се изпълнява. Това не е уеб страница. Ако чипа (в този случай Adreno 630) има грешка в изпълняване на команда то не би трябвало програмистите да заобикалят проблема, а производителя на чипове да си го промени… жалко за всеки който има бъгав чип.

Програмите и компилаторите са стандартни и заради бъгав чип не би трябвало да се промени кода защото това забавя програмата – виж какво стана са Интел !

Naukata
Naukata

Колчо, мойто идиотче, ти код някога въобще виждал ли си?

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

не купих другия и сега имам най-добрия смартфон на пазара

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Пичата мичата ли си къв си не та знам ама пишеш пълните простотии ти хахаха

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Само като ти видя ник нейма и ми става ясно колко си тъп като галош нищо не знаеш и пак говориш и да телефона ми е по добър от твоя и е Самсунг с Ексинос да го духате

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Истината понякога боли, палячо е баща ти не винаги вота определя нещата минусите са от такива нехранимайковци като теб кажеш им истината в очите почват да плачат отрицателния вот означава, че си написал нещо вярно и някой се е засегнал от това както и ти

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Морално остаряла поговорка смешника отстъпва, защото няма какво да каже няма аргументи и повтаря едно нещо от години жалък човек, който дори не е имал от последните устройства на Самсунг и говори само ще ти кажа, че в момента са номер едно по продажби, а ти си поредния лаладжия