Фаблетите ще заемат повече от половината от пазара на смартфоните

0
62

Големите смартфони, известни също като фаблети или таблетфони, след няколко години ще завладеят повече от половината от пазара на смартфоните, прогнозират експертите от Strategy Analytics.

По оценка на изследователската компания през 2017 г., делът на апаратите с екрани по-големи от 5,5 инча по диагонал трябва да е 34% от общия брой на смартфоните, продадени в света. До 2020 г. тези модели ще заемат 47% от пазара, а през 2022-ра – 52%.

Специалистите са разделили големите смартфони на стандартни фаблети, с размер на екрана от 5 до 5,99 инча, и супер-фаблети, чийто дисплеи достигат до 6-6,99 инча по диагонал. Предполага се, че през 2017 г. към тези две категории ще принадлежат 63% от всички пуснати смартфони, а до края на 2022 г. делът им на пазара ще достигне 80%.

Също така, специалистите споменават и нова тенденция с въвеждането на така наречения „безрамков“ дизайн, при който дисплея заема почти цялата предна повърхност на смартфона. Такива модели вече са достъпни в продуктовата гама на Samsung, LG и Xiaomi, а скоро към този списък трябва да се присъединят Apple и други марки.

По-рано колегите от Counterpoint Technology Market Research представиха прогноза, че до 2017 г. производителите ще пуснат повече от 120 милиона „безрамкови“ смартфони, а делът на тези модели на пазара ще достигне близо 7%. През 2018 година, доставките на безрамковите апарати ще се утрои и ще надхвърли 360 милиона броя.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари