Фалшиво WhatsApp приложение е свалено над един милион пъти

3
78

Фалшиво приложение, маскирано като WhatsApp, е било свалено повече от един милион пъти от Google Play Store преди да бъде премахнато.

Приложението на име Update WhatsApp Messenger уж е разработено от компанията зад реалното комуникационно приложение – WhatsApp Inc. Според будни потребители на Reddit обаче, то всъщност е доста опасно и освен, че съдържа реклами, може да свали софтуер на устройството ви без ваше желание.

В момента Update WhatsApp Messenger най-сетне е премахнато от дигиталния магазин на Google.

Който и да е зад програмата, той очевидно е успял да наподоби доста добре визията и оформлението на официалното приложение. Минималните умишлени разлики са трудно доловими за обикновения потребител.

Ако вече ползвате WhatsApp, нямате основание за притеснение, тъй като не е възможно да получите опасния „ъпдейт“. Това обаче далеч не е първият път, когато Google допуска подобно невнимание и се налага после да чисти зловредни приложения от Play Store. Преди време, фалшива версия на популярното приложение BatteryBot Pro бе свалена, след като се оказа, че изпраща скъпи текстови съобщения и не позволява на потребителите да я премахнат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари