ФБР се съгласи да помогне при разблокирането на iPhone 6 и iPod на заподозрени в двойно убийство

4
23

ФБР се съгласи да помогне на прокуратурата в разблокирането на iPhone 6 и iPod по дело за убийство на семейна двойка в Арканзас.

 

Los Angeles Times допълва, че прокурорът по делото Коди Хайланд (Cody Hiland) е поискал помощ от ФБР в разкодирането на две компютърни устройства на Apple, собственост на двама тинейджъри, заподозрени в убийството на семейната двойка. Заподозрените отказват да имат нещо общо с това деяние, а следствието се надява да намери доказателства в техните iPhone 6 и iPod. След като ФБР се намеси, делото бе отложено.

Не се съобщава, дали ще бъде използван същия метод, който бе използван за разблокирането на смартфона iPhone 5c на терориста от Сан Бернардино. Един от тинейджърите притежава нов модел iPhone, който работи под управлението на операционната система iOS 8 и поддържа хардуерно шифроване. Какъв точно е плеърът на втория заподозрян не се съобщава, но се предполага, че това е iPod touch, който също работи с една от версиите на iOS.

Едва ли ФБР ще използва същия метод, който бе използван за разкодиране на iPhone на терориста. По време на съдебното дело ФБР трябва да покаже начина за отключване на този смартфон, а след това Apple ще запуши тази уязвимост и този метод вече няма да е от полза за никого.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари