Флагманите Huawei P40 може да поевтинеят, за да компенсират липсата на онлайн услугите на Google

6
2440

Презентацията на новата флагманска серия смартфони Huawei P40 е обявен за края на месец март тази година. Дизайнът на новите мобилни устройства е вече известен, знае се, че новите телефони ще имат камери от ново поколение. Както и Mate 30, новата серия Huawei P40 ще се продава без онлайн услугите и приложенията на Google. Засега не се очаква подобрение на ситуацията и дори обратното, САЩ засилва санкциите срещу китайския технологичен гигант.

Според блогъра с никнейм RODENT950, с достъп до вътрешна информация, Huawei възнамерява да компенсира липсата на онлайн услугите на Google не само с предлагането на собствения аналог Huawei Mobile Services (HMS), но и с цената. Според тази информация, новите Huawei P40 ще бъдат по-евтини от сегашните модели P30.

RODENT950 съобщи, че цените на смартфоните Huawei P40 в Европа ще започват от 600 и 800 евро. Да напомним, че миналогодишните Huawei P30 и P30 Pro започнаха да се продават при цени 800 и 1000 евро. Блогърът сподели още, че ще има и трети, по-специален модел с име Huawei P40 Pro Premium, който ще струва 1000 евро.

В това има логика, понеже Google взема комисионна от $40 за всяко устройство, което използва пакета услуги GMS. Ако тази тактика бъде наистина приложена, то шансовете на Huawei за успех са много високи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари