11.2 C
София

Флагманите OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro получиха новия режим XPan

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията OnePlus започна да разпространява обновяването 11.2.9.9 за своите флагмански смартфони OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro. Новият ъпдейт добавя новия режим XPan за работа на камерата.

Режимът XPan е директна препратка към фотоапарата Fuji TX-1м излязъл на пазара в края на 90-те години. Неговата главна особеност е възможността да се правят снимки не само на 35 мм лента, но и по-широкия 65 мм формат за заснемането на панорами със съотношение на страните 65:24 или 2,7:1.

Режимът XPan при смартфоните OnePlus 9 имитира именно тази особеност. При неговото активиране на екрана се показва нов интерфейс и визьор със съотношение на страните 65:24. Потребителят има възможност да избира един от двата цветови режима: леко променения първоначален режим и черно-белия режим, който е активиран по подразбиране и имитира фотографската лента Ilford Delta 400. И още, възможно е да се избере фокусното разстояние вместо 45 мм да бъде по-широкото 30 мм, което се постига чрез превключване към оптичния сензор с широкоъгълна оптика.

Тъй като съотношението на страните 65:64 няма как да бъде пресъздадено на смартфона, изображенията се изрязват с помощта на неговата 4:3 фото матрица. Иронията тук е в това, че оригиналният XPan заснема панорами чрез увеличаване полето на зрение, а не чрез изрязване или маскиране на стандартното изображение. В крайна сметка смартфонът прави снимка с резолюция 20 MP с разделителна способност 7872×2916 (45 мм) и 7552×2798 (30 мм).

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини