Флагманът Honor може да е първият смартфон с графенова батерия

0
4521

По време на голямото изложение IFA 2018 брандът Honor показа топ-смартфона Honor Magic 2, но не съобщи подробности. Днес в Глобалната мрежа се появи информация, че мобилното устройство може да има графенова акумулаторна батерия.

Вицепрезидентът на Honor, Xiong Junmin заяви, че в Honor Magic 2 „ще бъдат представени технологии, базирани на графен„. От тази информация популярното издание Gizmochina направи извода, че това ще бъде акумулаторната батерия.

За първи път Huawei (Honor е бранд на китайската компания) съобщи за пробив в разработването на батерии с графен през 2016 година. Използват се нови термоустойчиви технологии, с които работната температура на батерията е намалена двойно и съответно, двойно се е увеличил нейният технологичен живот. Измерванията на Huawei показват, че след 2000 цикъла зареждане-разреждане при температура 60 градуса по Целзий, капацитетът не спада под 70%.

Предполага се, че в Honor Magic 2 новите технологии ще бъдат съчетани с бързото зареждане на Huawei с мощност 40 W.

Друго възможно използване графена от Huawei в Honor Magic 2 може да е цялостното охлаждане на смартфона. Gizmochina напомня, че графенът по редица показатели превъзхожда сега съществуващите решения за охлаждане на смартфоните.

Презентацията на Honor Magic 2 е обявена за 26 октомври.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за