Във Франция, разследването на забавянето на iPhone с износването на батерията, се заема прокуратурата и специалния отдел към министерството на икономиката. Информацията е на Reuters.

Според френското законодателство, Apple може да бъде осъдена на глоба в размер до 5% от реализираните годишни продажби. Тази сума трябва да плати всеки производител, за който френският съд докаже, че умишлено е намалявал времето за използване на своите продукти. Изкуственото стимулиране на замяната на старите устройства и необоснованото подтикване към закупуване на нова техника, според френските закони, са недопустими.

Съвместното разследване на прокуратурата и специалния отдел ще продължи няколко месеца. Резултатите от предстоящите проверки могат да спрат заведеното дело, но от друга страна, могат да добавят нови детайли пред съда.

Френският и американският отдели на Apple засега не коментират ситуацията и само казаха, че корпорацията вече официално се е извинила. Apple от своя страна подчерта, че никога не е намалявала времето на използване на нито едно от своите устройства.

Самият съдебен иск, във Франция бе подаден през месец декември 2017 година. Ако корпорацията бъде призната за виновна в нарочното забавяне на устройствата, нейното ръководство може да бъде осъдено да влезе в затвора.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари