Френски следователи ще проведат експеримент, дали iPhone е довел до падането на самолета на EgyptAir

1
543

Френските следователи ще проверят, дали е възможно самозапалване на смартфона на Apple, намиращ се в кабината на пилота, да е довело до падането на самолета Airbus A320 в средиземно море.

В рамките на този експеримент ще се направи експертиза с три iPad mini с индекс A1455, както и с три нови и три вече употребявани iPhone 6s. Резултатите от експертизата ще бъдат обявени на 30 септември тази година.

Досега Apple твърдеше, че няма доказателства за влиянието на iPhone върху падането на самолета на авиокомпанията EgyptAir. Според американския технологичен гигант „няма никакви доказателства, че това събитие по някакъв начин е свързано с продукцията на компанията“.

Изданието Le Parisien цитира представител на Apple: „Ние най-внимателно тестваме своята продукция, за да се убедим, че съответства на международните стандарти“.

Самолетът А320, летящ по линията MS804 от Париж към Кайро, изчезна от екраните на радарите на 19 май 2016 година около 35 минути преди предполагаемото време за кацане. Малко по-късно останките от самолета бяха открити в района на гръцкия остров Карпатос. На борда на самолета се намираха 66 души, сред които 56 души от 12 държави, включително 30 египтяни и 15 жители на Франция.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Dave Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Запалил се е и е гръмнал в самолета, както много досега но никой не пипа айфоните само Галакситата ако гръмнат…