Функцията Do Not Disturb изненада неприятно собствениците на устройства с iOS 6

8
300

Новата функция „Do Not Disturb“ („Не безпокой“), която дебютира в iOS 6, престана да функционира правилно след настъпването на Новата година. Първи с проблема са се сблъскали потребители, пожелали да прекарат спокойно първата нощ след посрещането на 2013 година. Тази сутрин техните устройства продължили да пазят мълчание независимо от направените настройки на програмата. „Сутринта пропуснах важен разговор заради това, че телефонът ми не премина от тих в нормален режим в зададеното време“, жалва се собственик на iPhone.

Функцията „Do Not Disturb“ беше представена заедно с iOS 6 през септември. Основното ѝ предназначение е да заглушава системните уведомления, както и входящите позвънявания и съобщения в за всички, които не са добавени в специален списък с изключения, за избран от потребителя период от време. След новогодишната нощ се оказало, че устройствата с включена такава функция не се връщат автоматично към нормален режим на работа след изтичането на зададения период, като вместо това „Do Not Disturb“ продължава да работи в течение на целия ден. Рестартирането на системата не решава проблема.

Според съобщенията, не всички устройства, управлявани операционната система на Apple, работят некоректно. Куриозното в случая е, че едновременно с появата на бъга компанията от Купертино пусна реклама на достъпната в iOS 6 функция с участието на сестрите Винъс и Серина Уилямс.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
kilaraVassil Philipovmarto008sliderumangelovarna Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kilara
kilara

Еи го на поредния „feature“ на великата iOS и великите Apple.

Vassil Philipov
Vassil Philipov

Иновативно, невиждано досега 😀

marto008
marto008

Цитат:


“Сутринта пропуснах важен разговор заради това, че телефонът ми не премина от тих в нормален режим в зададеното време“


Тоя пък, те сумати хора не са могли да стигнат до важни срещи заради Apple Maps, той нашия не могъл да си проведе разговора. И колко трябва да си малОумен, за да не можеш да спреш скапаната функция, след като мине нова година?

kilara
kilara

Ти май не си прочел добре статията.Става въпрос,че те хората са си го настроили да е в тих режим от тоя до тоя час и след това автоматично извън зададените часове да си се връща на нормален режим.И точно това е проблема,че хората са очаквали iOS да си свърши работата и да го върне в нормален режим ама той горкия забил на нова година и си стоял перманентно в тих режим.То иначе всеки може ръчно да си го смени.

sliderum
sliderum

Кили, аз пък прочетох това:

Цитат:


Рестартирането на системата не решава проблема.


Нищо нормално няма в това все още да има клиенти на огризковата компания…Обаче фенството, не е проява на интелект…

angelovarna
angelovarna

И при мен се прояви проблема. Но го забелязох още сутринта. Решението е – спирате и пускате наново функцията. Никакви рестарти и подобни тъпотии не са нужни. 😉

kilara
kilara

Е да де и аз това имах предвид в отовор на неговия коментар,че можели ръчно да го спрат.Само дето тотално се е сбъгнало и нито автоматично нито ръчно е можело да се изключи.

umen umen
umen umen

Аз моя проблем го реших преди година и половина, като твърдо реших да не си купувам айтелефоня.