Хакери провалиха старта на нов мобилен оператор

0
21

Хакерска атака осуети старта на щатски мобилен оператор, който трябваше да стартира предлагането на услугите си вчера. От Voyager Mobile ненадейно промениха плановете си и спряха своя сайт. Сега там може да бъде намерена само една страница с логото на компанията и кратко съобщение, в което се казва, че мрежата на телекома е била атакувана, предаде Phonearena.com.

Все още не е ясно какво точно е станало, но каквото и да е то се е случило по някое време в понеделник или късно вечерта на този ден. Не се знае и за какъв период е отложен стартът на мобилния оператор. В сайта на Voyager Mobile се казва само, че дебютът се отлага за близкото бъдеще. Точна дата не е посочена.

Към този момент няма хакерска група или отделен хакер, които да са поели отговорност за атаката срещу новия телеком.

Voyager Mobile се фокусира върху евтините VoIP услуги и ще разчита на Wi-Fi мрежите, а където няма връзка към такива абонатите ще използват инфраструктурата на мобилния оператор Sprint и по-конкретно – неговата 3G мрежа.

За 19 долара на месец, без нужда от обвързващ договор, ще се предлагат неограничени разговори и кратки текстови съобщения. Клиентите ще получават и бонусни точки, които после могат да се използват за купуване на самолетни билети, мобилни телефони и други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари