Хакери успяха да отключат Nokia N9

0
23

Nokia N9 е специален телефон, който има особена група от потребители. Апаратът е задвижван от операционната система MeeGo, което прави всичко в него да изглежда малко по-различно в сравнение с останалите смартфони, които разчитат на масов софтуер. Наскоро от Nokia показаха, че не са зарязали този модел като обновиха неговата версия на MeeGo до 1.2. Въпреки това, напредналите потребители не харесваха факта, че нямат достъп до някои от заключените части на устройството. Това вече е минало, тъй като днес стана ясно, че е измислен метод за хакването на Nokia N9 и отключването на пълния достъп до всички възможности, съобщи Phonearena.com.

С помощта на софтуерния инструмент Inception можете да отключите своя смартфон Nokia N9 и да се възползвате от пълните му възможности. След отключването на телефона ще можете да пускате каквито приложения поискате без да се съобразявате от ограниченията, наложени от финландския мобилен гигант. Това обаче крие и множество опасности, така че не се препоръчва на неопитни потребители.

Налице е възможност за модификация на системните файлове, подмяна на ядрото и други големи промени. С отключването на телефона се увеличава и опасността от проникването на зловреден софтуер, но това е неизбежно. Не е за изхвърляне и шансът за някаква грешка, която може да превърне смартфона в безполезно парче метал и пластмаса, което не работи.

Ако смятате, че рискът си заслужава можете да се сдобиете с Inception от тази връзка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари