Топ-процесорът Apple A11 Bionic използван в iPhone X засега е най-мощният на пазара. Той показва 15-20% по-висока производителност от най-бързите Android смартфони с процесори Qualcomm Snapdragon 835, Samsung Exynos 8895 и дори Huawei Kirin 970.

Но преди няколко часа, по време на Snapdragon Technology Sammit, производителят на чипове Qualcomm подробно представи новия топ-процесор Snapdragon 845, Android смартфоните с който далеч ще изпреварят iPhone X по производителност и скорост на работа.

Новата SoC разполага с модул за изкуствен интелект и хардуерна подсистема за съхранение на личната информация (Secure Processing Unit, SPU), с която биометричните показатели на потребителите не напускат смартфона и никъде не се изпращат.

Използва се усъвършенстван 10 нанометров технологичен процес, благодарение на който чипът консумира 30% по-малко енергия от предишния Snapdragon 835. Налични са 8 процесорни ядра Kryo 385, разпределени в два клъстъра – 4 икономични с честота до 1,8 GHz и 4 бързи с честота до сериозните 2,8 GHz. Според спецификациите, ръстът на производителността е 25%.

Графичният ускорител е Adreno 630 с поддръжката на стандартите OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0, DX12 и Vulkan. Тук производителността е увеличена с 30%.

Сигналният процесор Spectra 280 поддържа Slo-mo 720p@480fps, видео UHD@60fps (4K HDR), обработва повече цветове и разпознава човешките лица на хардуерно ниво. Ефективността е с 30% по-висока.

Вградени са модулите Hexagon 685, AQustic Audio и X20 LTE-модем със скорост за обмен на данните 1,2 Gb/s.

Една от най-характерните черти на новия чип е силно подобрената работа с виртуална и допълнена реалност.

Производителите на смартфони вече получиха малки партиди Snapdragon 845, а първите смартфони с новия чип се очакват в началото на 2018 година. Може би първенството на iPhone X този път няма да се окаже дълго.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
СимеонКольоpedroKaloyan Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kaloyan
Kaloyan

Те и сега го изпреварват в ….. РЕАЛНИТЕ тестове!!!!!
В „синтетичните“ тестове продукта на Епъл бие всички, заради добрата оптимизация „софтуер-хардуер“ , но в реални условия се видя, че флагманите на почти всички ТОП брандове го „слагат в малките си джобове“

От оно време се знае, че Епъл е най, най, най, най само в синтетичните тестове, но не и при реална лабота с телефона.

pedro
pedro

Дефинирай „реална“

Симеон
Симеон

изтегли която и да е програма за тест.тествай си айшита и виж колко му е резултата.това е реален тест.не в перфектна среда(влажност температура а може би и допълнително охлаждане)

Кольо
Кольо

Скопили са наполовина обема на L2 кеша